BB 597

Over ons

De beste kansen voor ieder kind. Dat is wat stichting CED-Groep drijft. Samen met professionals in onderwijs, kinderopvang en gemeenten komen we al ruim een halve eeuw tot duurzame oplossingen voor actuele vraagstukken. Als non-profit organisatie ontwikkelen we inspirerende leermiddelen en geven we betekenisvolle professionalisering en effectieve begeleiding. We verbinden de kennis van professionals in het veld met onze brede expertise en innovatiekracht. Het resultaat? Hoge opbrengsten en duurzame impact op de ontwikkeling van kind en professional. Daar doen we het voor. Want leren is ons lief.

Werken bij de CED Groep

De beste kansen voor ieder kind. Dat is waar we ons met zo’n tweehonderd gedreven professionals voor inspannen. Is leren je lief? Dan kun je als onderwijsadviseur bij ons aan de slag. Bij de CED-Groep is veel expertise en ervaring aanwezig. Collega’s leren van en inspireren elkaar. Een flinke dosis ondernemerschap en flexibiliteit zijn belangrijk om bij ons te werken. Daar staat ook wat tegenover. Bijvoorbeeld mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen, uitwisseling van kennis en ervaring met collega’s, een vitaliteitsbudget, opname in pensioenfonds ABP, collectieve verzekeringen en marktconforme arbeidsvoorwaarden. Actuele vacatures:

Manager Onderwijsontwikkeling en -onderzoek

32-38 uur | Rotterdam en deels vanuit huis

Is ontwikkeling wat jou drijft?

In deze functie draait het allemaal om ontwikkeling. Je geeft leiding aan de afdeling R&D. Dé bron van innovatieve producten en diensten waarmee we onderwijs en kinderopvang sinds jaar en dag versterken. De afdeling komt tot wetenschappelijke, praktisch toepasbare instrumenten die bijdragen aan onze missie: gelijke kansen voor ieder kind. Daarnaast verwerf en begeleid je externe opdrachten voor productontwikkeling en onderzoek. Je medewerkers faciliteer en ondersteun je bij de uitvoering. En: door de veelzijdigheid van de functie gaat jouw eigen ontwikkeling ook steeds door.

Wat ik zo mooi vind, is dat je met de hele organisatie echt bijdraagt aan competente professionals. En daarmee aan kansen van kinderen. Je werkt op zoveel gebieden aan ontwikkeling.

Els Rietveld, senior ontwikkelaar en bestuurssecretaris CED-Groep

Innoveren en verbinden

Welke ideeën komen tot uitvoering? Uit de veelheid aan mogelijke innovaties maak je een selectie. Het inventariseren, beoordelen en analyseren van innovaties is dan ook een belangrijk aspect van de functie. De relevante ontwikkelingen in wetenschap, beleid en maatschappij verbind je samen met jouw afdeling aan reële en onderwijskundig verantwoorde, vaak digitale, producten en diensten voor het onderwijs. Als manager van de afdeling R&D maak je deel uit van het MT. Je werkt samen en legt over en weer de verbinding tussen de adviesunits, de onderwijspraktijk en de doorontwikkeling van de diensten en producten.

Externe acquisitie en co-creatie

Naast interne innovaties voer je ook projecten uit in opdracht, extern gefinancierd op basis van subsidies en onderzoekscalls. Dit doen we voor een diversiteit aan opdrachtgevers in of rond het onderwijsveld. Je houdt je bezig met de acquisitie voor deze opdrachten en werkt samen met beleidsmakers, educatieve instellingen zoals onderwijs en kinderopvang, maar ook met stichtingen. De groepen waarmee je communiceert variëren dan ook enorm: van onderwijsprofessionals tot aan ministers. De producten komen voor en met het onderwijs tot stand.

Een divers, ambitieus team

Je geeft leiding aan 35 medewerkers. Daarbij word je ondersteund door twee collega's die de rol van coördinator hebben. Het team bestaat uit een mix van mensen die er al langer werken en nieuwere medewerkers. Ook de vakgebieden zijn divers: je werkt met taalkundigen, onderwijskundigen, onderwijspsychologen en onderzoekers. Allemaal ambitieus en inhoudelijk gedreven. Daarom is het belangrijk dat je inhoudelijk beslagen ten ijs komt.

Autonomie en betrokkenheid

Als lid van het MT vervul je een positief-kritische en proactieve rol richting het bestuur en de andere managers. Jij geeft mede invulling aan de ambitieuze doelstellingen en de profilering van de CED-Groep als marktleider in de educatieve dienstverlening. Binnen het MT is er ruimte en oog voor ieders competenties. Je hebt autonomie binnen de samen vastgestelde kaders. Tegelijkertijd weet iedereen elkaar waar nodig te vinden.

Wat breng je mee?

 • Academisch werk- en denkniveau op onderwijskundig terrein
 • Vijf à tien jaar ervaring in een vergelijkbare leidinggevende functie in een marktgerichte organisatie.
 • Financieel en organisatorisch inzicht
 • Aantoonbare ervaring met het binnenhalen van extern gefinancierde onderwijsontwikkeling en -onderzoek en aanbestedingen

Herken je jezelf?

Je bent een inspirerende teamspeler met oog voor organisatie-, team- en individuele ontwikkeling.
Je denkt in oplossingen en ziet kansen, die je vervolgens samen met collega's kan realiseren.
Je kent de onderwijswereld en de ontwikkelingen erin, ook op het gebied van digitalisering.
Je netwerk is groot en vitaal, wat het makkelijker maakt om te acquireren.
Je weet draagvlak te creëren en je visie uit te dragen, zowel binnen als buiten de organisatie.
Je maakt materie snel eigen en kunt de eindverantwoordelijk voor de kwaliteit van de producten dragen. Je geniet van afwisseling, kunt schakelen, maar blijft de samenhang zien.
Je vindt het belangrijk op de hoogte te zijn van digitalisering.

Dit kun je van ons verwachten

 • De kans om kennis uit de wetenschap toepasbaar te maken in de praktijk. Je levert een betekenisvolle bijdrage aan het onderwijs.
 • Vrijheid om de baan in te richten naar jouw wensen. Kansen voor eigen initiatief, waar jouw ondernemershart tot zijn recht komt.
 • Een uitgebreid inwerk- en onboardingtraject.
 • Ons motto: als leren je lief is! Door het jaar heen hebben we interne professionaliseringsdagen met een externe spreker op het thema. Je ontwikkelt jezelf snel verder doordat je klanten adviseert op basis van de nieuwste trends, omdat je samen met jouw collega’s nieuwe aanpakken ontwikkelt. Je volgt interne trainingen.
 • Arbeidsvoorwaarden volgens de cao-AOJ;
 • Na je eerste jaar ga je meedelen in de jaarlijkse CED-bonus;
 • In eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor een jaar met de intentie te verlengen;
 • Vijf weken vakantie;
 • Opname in pensioenfonds ABP;
 • Thuiswerkplekvergoeding;
 • Collectieve ziektekostenverzekering en arbeidsongeschiktheidsverzekering;
 • Reiskosten- en parkeervergoeding;
 • Laptop en telefoonvergoeding.

De CED-Groep voor kansengelijkheid

De beste kansen voor ieder kind. Dat is wat stichting CED-Groep drijft. Samen met professionals in het onderwijs, de kinderopvang en gemeenten komen we al ruim een halve eeuw tot praktische oplossingen voor actuele vraagstukken. Met een brede expertise en innovatiekracht vervult de CED-Groep een brugfunctie tussen het onderwijsbeleid van het ministerie en de gemeenten, wetenschap en de uitvoering van het beleid en de monitoring daarvan op scholen.

Stel je vragen

Wil je eerst wat meer van gedachten wisselen voor je solliciteert? Dat begrijpen we en daar maken we graag tijd voor. Je kunt contact opnemen met de bestuurder van de CED-Groep, Margéke Hoogenkamp, -per email m.hoogenkamp@cedgroep.nl of telefoon 010 407 1599.

Solliciteer direct

Is voor jou duidelijk dat jij die manager Onderwijsontwikkeling en –onderzoek bent die het succes van onze afdeling Research & Development verder uitbouwt? Wij kijken uit naar je sollicitatie in de mailbox van sollicitatie@cedgroep.nl.


We sluiten de vacature zodra we de beste kandidaat hebben gevonden.

Wij zoeken graag zelf onze nieuwe collega. Bureaus hoeven dus geen contact op te nemen.

Trefwoorden: vacature, manager, onderzoek, research, innovatie, development, R&D, businessmanager, educatie, onderwijs, school, scholen, Rotterdam

Direct contact
x