BB 597

Over ons

De beste kansen voor ieder kind. Dat is wat stichting CED-Groep drijft. Samen met professionals in onderwijs, kinderopvang en gemeenten komen we al ruim een halve eeuw tot duurzame oplossingen voor actuele vraagstukken. Als non-profit organisatie ontwikkelen we inspirerende leermiddelen en geven we betekenisvolle professionalisering en effectieve begeleiding. We verbinden de kennis van professionals in het veld met onze brede expertise en innovatiekracht. Het resultaat? Hoge opbrengsten en duurzame impact op de ontwikkeling van kind en professional. Daar doen we het voor. Want leren is ons lief.

Werken bij de CED Groep

De beste kansen voor ieder kind. Dat is waar we ons met zo’n tweehonderd gedreven professionals voor inspannen. Is leren je lief? Dan kun je als onderwijsadviseur bij ons aan de slag. Bij de CED-Groep is veel expertise en ervaring aanwezig. Collega’s leren van en inspireren elkaar. Een flinke dosis ondernemerschap en flexibiliteit zijn belangrijk om bij ons te werken. Daar staat ook wat tegenover. Bijvoorbeeld mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen, uitwisseling van kennis en ervaring met collega’s, een vitaliteitsbudget, opname in pensioenfonds ABP, collectieve verzekeringen en marktconforme arbeidsvoorwaarden. Actuele vacatures:

Vacature adviseur onderwijsbeleid

24 – 32 uur

Zoek je een uitdagende functie waarin je adviseert over onderwijsbeleid op gemeenteniveau, waar je wetenschappelijk onderzoek toepast en waar je veranderingsprocessen begeleidt? Dan is dit de baan voor jou!

Adviseren over onderwijsbeleid

Onderwijsbeleid is voor gemeenten een complex domein; of het nu gaat om onderwijsachterstandenbeleid, voor-en vroegschoolse educatie, kansengelijkheid, burgerschap of monitoring van de kwaliteit, het vraagt naast de domeinspecifieke expertise ook een brede kennis van het onderwijs. Daarvoor doen ambtenaren graag een beroep op jouw ondersteuning en expertise. Als beleidsadviseur sta jij klaar om met hen mee te denken, vraagstukken uit te werken, plannen te maken en waar nodig ook scholing en coaching te bieden.

Als CED-Groep leggen we de verbinding tussen theorie, praktijk en beleid. We weten wat werkt in het onderwijs en we kennen de landelijke en bestuurlijke ambities. We helpen alle betrokkenen, passend bij hun verantwoordelijkheid, om hun doelen te realiseren. Zo creëren we samen de beste kansen voor ieder kind.

Training en scholing

Vanuit jouw expertise op onderwijsbeleid verzorg je scholing en informatiebijeenkomsten voor o.a. ambtenaren en toezichthouders. Je begeleidt netwerkbijeenkomsten voor VVE en AOB.

Je coacht ambtenaren. Bij monitoring maak je de opzet, doe je de implementatie en begeleiding.

Daarnaast ga je met jouw netwerk in gesprek over relevante ontwikkelingen in het onderwijs en je peilt behoeften. Acquisitie is een vast onderdeel van je functie. Kortom, je hebt een zeer afwisselende baan.

Je collega’s bij de CED-Groep

Als onderwijsadviseur trek je veel samen op met de senior adviseur. Je kunt ook altijd terugvallen op je team van betrokken collega’s. Je collega’s ontmoet je op kantoor, online op overlegmomenten en op professionaliseringsdagen.

Over de CED-Groep

Met tweehonderd gedreven adviseurs en ontwikkelaars vernieuwen, verbeteren en veranderen we het onderwijs(beleid) en de kinderopvang. Ons motto? Als leren je lief is! Spreekt dit je aan, kom dan werken bij de CED-Groep, onderwijsadvies en –ontwikkeling.

Jouw talent

 • Academisch werk- en denkniveau, bijvoorbeeld onderwijskunde of bestuurskunde
 • Ervaring met het werken en/of adviseren bij de overheid, besturen, samenwerkingsverbanden, brancheorganisaties, VNG
 • Financieel inzicht hebben
 • Uitstekende communicatievaardigheden om draagvlak op alle niveaus te creëren en veranderingsprocessen te begeleiden
 • Je bent gericht op marktkansen en om je eigen opdrachten te genereren. Je ziet acquisitie- en ontwikkelingsmogelijkheden
 • Je bent een echte netwerker
 • Reizen hoort bij de functie, je werkt in heel Nederland
 • Flexibiliteit: je plant je eigen agenda en hebt wisselende werktijden en werkt soms ook ’s avonds.
 • Ook als je nog niet aan alle startkwalificaties voldoet, maar wel enige werkervaring hebt bij schoolbestuur of gemeente, dan nodigen we je van harte uit te solliciteren

Wat biedt de CED-Groep

 • De kans om kennis uit de wetenschap toepasbaar te maken voor de praktijk. Je werkt in het hart van het onderwijs en levert daar een betekenisvolle bijdrage aan.
 • Vrijheid om de baan in te richten naar jouw wensen. Kansen voor eigen initiatief, waar jouw ondernemershart tot zijn recht komt.
 • Voordat je je eigen klanten bedient, trainen we je uitgebreid op onze adviesdiensten.
 • Ons motto: als leren je lief is! Door het jaar heen hebben we interne professionaliseringsdagen met een externe spreker op het thema. Je ontwikkelt jezelf snel verder doordat je klanten adviseert op basis van de nieuwste trends, omdat je samen met jouw collega’s nieuwe aanpakken ontwikkelt en omdat wij de verdere uitbouw van jouw expertise actief faciliteren.
 • Arbeidsvoorwaarden volgens de cao-AOJ;
 • Salaris van medior onderwijsadviseur, tussen € 3.400 en € 5.070 bruto per maand op fulltime basis, afhankelijk van ervaring en opleiding
 • In eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor een jaar met de intentie te verlengen;
 • Na je eerste jaar ga je meedelen in de jaarlijkse CED-bonus..
 • Vijf weken vakantie. In de schoolweken adviseer je en train je professionals in het onderwijs en kinderopvang. Je neemt je verlof en extra gewerkte uren zoveel mogelijk op in de schoolvakanties;
 • Opname in pensioenfonds ABP;
 • Collectieve ziektekostenverzekering en arbeidsongeschiktheidsverzekering;
 • Reiskosten- en parkeervergoeding;
 • Laptop en telefoonvergoeding.
 • Alle tijd om je favoriete podcast te luisteren als je onderweg bent naar de volgende klant.

Meer info over de vacature van onderwijsadviseur

Je kunt contact opnemen met Anja de Rooij, senior onderwijsadviseur, tel 06-13269210 of met Nadia Thijse, HR adviseur, tel 06-15384765. .

Solliciteren als adviseur onderwijs-gemeentebeleid

Wij kijken uit naar je sollicitatie en CV. Graag ontvangen we ze uiterlijk 2 april 2023 via sollicitatie@cedgroep.nl

Wij zoeken graag zelf onze collega’s. Bureaus hoeven dus geen contact op te nemen.

Trefwoorden: vacature, adviseur, onderwijsadviseur, organisatieadviseur, onderwijs, adviseur, Rotterdam, Den Haag, Breda, Utrecht, Arnhem, primair onderwijs, basisonderwijs

Direct contact
x