BB 597

Over ons

De beste kansen voor ieder kind. Dat is wat stichting CED-Groep drijft. Samen met professionals in onderwijs, kinderopvang en gemeenten komen we al ruim een halve eeuw tot duurzame oplossingen voor actuele vraagstukken. Als non-profit organisatie ontwikkelen we inspirerende leermiddelen en geven we betekenisvolle professionalisering en effectieve begeleiding. We verbinden de kennis van professionals in het veld met onze brede expertise en innovatiekracht. Het resultaat? Hoge opbrengsten en duurzame impact op de ontwikkeling van kind en professional. Daar doen we het voor. Want leren is ons lief.

Werken bij de CED Groep

De beste kansen voor ieder kind. Dat is waar we ons met zo’n tweehonderd gedreven professionals voor inspannen. Is leren je lief? Dan kun je als onderwijsadviseur bij ons aan de slag. Bij de CED-Groep is veel expertise en ervaring aanwezig. Collega’s leren van en inspireren elkaar. Een flinke dosis ondernemerschap en flexibiliteit zijn belangrijk om bij ons te werken. Daar staat ook wat tegenover. Bijvoorbeeld mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen, uitwisseling van kennis en ervaring met collega’s, een vitaliteitsbudget, opname in pensioenfonds ABP, collectieve verzekeringen en marktconforme arbeidsvoorwaarden. Actuele vacatures:

Vacature adviseur onderwijsbeleid

24 – 32 uur | Rotterdam

Dit is een uitdagende functie waarin je adviseert over onderwijsbeleid op gemeenteniveau, waar je wetenschappelijk onderzoek toepast en waar je veranderingsprocessen begeleidt.

Adviseren over onderwijsbeleid

Onderwijsbeleid is voor gemeenten een complex domein; of het nu gaat om onderwijsachterstandenbeleid, voor-en vroegschoolse educatie, kansengelijkheid, burgerschap of monitoring van de kwaliteit, het vraagt naast de domeinspecifieke expertise ook een brede kennis van het onderwijs. Daarvoor doen ambtenaren graag een beroep op jouw ondersteuning. Als beleidsadviseur sta jij klaar om met hen mee te denken, vraagstukken uit te werken, plannen te maken en waar nodig ook scholing en coaching te bieden.

Als CED-Groep leggen we de verbinding tussen theorie, praktijk en beleid. We weten wat werkt in het onderwijs en we kennen de landelijke en bestuurlijke ambities. We helpen alle betrokkenen, passend bij hun verantwoordelijkheid, om hun doelen te realiseren. Zo creëren we samen de beste kansen voor ieder kind.

Training en scholing

Vanuit jouw expertise op onderwijsbeleid verzorg je scholing en informatiebijeenkomsten voor o.a. ambtenaren en toezichthouders. Je begeleidt netwerkbijeenkomsten voor VVE en AOB.

Je coacht ambtenaren. Bij monitoring maak je de opzet, doe je de implementatie en begeleiding.

Daarnaast ga je met jouw netwerk in gesprek over relevante ontwikkelingen in het onderwijs en je peilt behoeften. Acquisitie is een vast onderdeel van je functie. Kortom, je hebt een zeer afwisselende baan.

Je collega’s bij de CED-Groep

Als onderwijsadviseur trek je veel samen op met de senior adviseur. Je kunt ook altijd terugvallen op je team van betrokken collega’s. Je collega’s ontmoet je op kantoor, online op overlegmomenten en op professionaliseringsdagen.

Over de CED-Groep

Met tweehonderd gedreven adviseurs en ontwikkelaars vernieuwen, verbeteren en veranderen we het onderwijs(beleid) en de kinderopvang. Ons motto? Als leren je lief is! Spreekt dit je aan, kom dan werken bij de CED-Groep, onderwijsadvies en –ontwikkeling.

Jouw talent

 • Academische opleiding; zoals bijvoorbeeld onderwijskunde of bestuurskunde.
 • Ervaring met het werken en/of adviseren bij de overheid, besturen, samenwerkingsverbanden, brancheorganisaties, VNG
 • Financieel inzicht hebben;
 • Uitstekende communicatievaardigheden om draagvlak op alle niveaus te creëren en veranderingsprocessen te begeleiden;
 • Je bent gericht op marktkansen en om je eigen opdrachten te genereren. Je ziet acquisitie- en ontwikkelingsmogelijkheden;
 • Je bent een echte netwerker;
 • Reizen hoort bij de functie, je werkt in heel Nederland;
 • Flexibiliteit: je plant je eigen agenda en hebt wisselende werktijden en werkt soms ook ’s avonds.

Ook als je nog niet aan alle startkwalificaties voldoet, maar wel enige werkervaring hebt bij schoolbestuur of gemeente, dan nodigen we je van harte uit te solliciteren

Wat biedt de CED-Groep

 • Arbeidsvoorwaarden volgens de cao-AOJ;
 • Salaris van € 2.800 tot € 4.736 bpm op fulltime basis; (afhankelijk van ervaring)
 • Voordat je je eigen klanten bedient, trainen we je uitgebreid op onze adviesdiensten;
 • Je krijgt uitgebreide begeleiding van een senior onderwijsadviseur;
 • In eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor jaar met de intentie te verlengen;
 • Reiskostenvergoeding;
 • Vijf weken vakantie. In de schoolweken adviseer je en train je professionals in het onderwijs. Je neemt je verlof en extra gewerkte uren zoveel mogelijk op in de schoolvakanties;
 • Veel aandacht voor professionalisering en ontwikkeling, o.a. op onze interne professionaliseringsdagen;
 • Opname in pensioenfonds ABP;
 • Collectieve ziektekostenverzekering en arbeidsongeschiktheidsverzekering;
 • Laptop en telefoonvergoeding;
 • Vrijheid om de baan in te richten naar jouw wensen.

Meer info over de vacature van adviseur onderwijsbeleid

Je kunt contact opnemen met Anja de Rooij, senior onderwijsadviseur, tel 06-13269210 of Wilma Poot, unitmanager 06-19080934.

Solliciteren als adviseur onderwijsbeleid

Deze vacature is reeds vervuld. Wij verwachten op termijn meer mogelijkheden. Als je interesse hebt, nodigen we je van harte uit om dit kenbaar te maken via sollicitatie@cedgroep.nl.

Wij zoeken graag zelf onze collega’s. Bureaus hoeven dus geen contact op te nemen.

Trefwoorden: vacature, adviseur, onderwijsadviseur, organisatieadviseur, onderwijs, adviseur, Rotterdam, Den Haag, Breda, Utrecht, Arnhem, primair onderwijs, basisonderwijs

Direct contact
x