BB 597

Over ons

De beste kansen voor ieder kind. Dat is wat stichting CED-Groep drijft. Samen met professionals in onderwijs, kinderopvang en gemeenten komen we al ruim een halve eeuw tot duurzame oplossingen voor actuele vraagstukken. Als non-profit organisatie ontwikkelen we inspirerende leermiddelen en geven we betekenisvolle professionalisering en effectieve begeleiding. We verbinden de kennis van professionals in het veld met onze brede expertise en innovatiekracht. Het resultaat? Hoge opbrengsten en duurzame impact op de ontwikkeling van kind en professional. Daar doen we het voor. Want leren is ons lief.

Werken bij de CED Groep

De beste kansen voor ieder kind. Dat is waar we ons met zo’n tweehonderd gedreven professionals voor inspannen. Is leren je lief? Dan kun je als onderwijsadviseur bij ons aan de slag. Bij de CED-Groep is veel expertise en ervaring aanwezig. Collega’s leren van en inspireren elkaar. Een flinke dosis ondernemerschap en flexibiliteit zijn belangrijk om bij ons te werken. Daar staat ook wat tegenover. Bijvoorbeeld mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen, uitwisseling van kennis en ervaring met collega’s, een vitaliteitsbudget, opname in pensioenfonds ABP, collectieve verzekeringen en marktconforme arbeidsvoorwaarden. Actuele vacatures:

Vacature Functionaris Gegevensbescherming onderwijs

Jij bent de expert op het gebied van AVG, privacy en het voorkomen van datalekken. Deze kennis en jouw advies deel je graag met het onderwijs en kinderopvangorganisaties. Word jij onze nieuwe collega adviseur met expertise op gegevensbescherming en privacy?

Vacature Functionaris Gegevensbescherming onderwijs

24 – 32 uur | Midden Nederland

Het allerleukste aan deze functie is taaie privacywetgeving toepasbaar en toegankelijk maken voor de praktijk. Je gebruikt praktische voorbeelden die aansluiten bij de werkvelden onderwijs en kinderopvang, zowel op uitvoerend als directieniveau.

Gevraagd en ongevraagd adviseren over privacybeleid

De afwisseling maakt deze functie zo interessant. Van het meedenken op beleidsniveau over privacy, het geven van workshops aan schoolbesturen, leerkrachten, docenten en pedagogisch medewerkers en het snelle schakelen bij datalekken. Door training op bewustwording van de medewerkers en (on)gevraagd advies vergroot je de kennis en heb je een preventierol in het voorkomen van datalekken. Je bent het eerste aanspreekpunt voor vragen op het gebied van privacy en gegevensbescherming.

Je adviseert bestuurders in het onderwijs en kinderopvang, waarbij je een screening doet hoe gegevens worden verwerkt of verplichte documenten aanwezig zijn (risico-analyse en audit). Op basis van je analyse maak je een implementatievoorstel dat direct toepasbaar is binnen de onderwijsinstelling. Je maakt de vertaling van de AVG wetgeving naar juist beleid en uitvoerbare procedures in het onderwijs van het verwerken van persoonsgegevens. Wij krijgen altijd complimenten over de manier waarop we dit doen: direct praktisch toepasbaar en behapbaar. Je weet de route naar de Autoriteit Persoonsgegevens. Je bent betrokken bij de DPIA’s, complementeert het verwerkingsregister en adviseert bij het afsluiten van verwerkersovereenkomsten.

Daarnaast ga je met jouw netwerk in gesprek over relevante ontwikkelingen in het onderwijs en je peilt behoeften. Acquisitie is een vast onderdeel van je functie. Kortom, je hebt een zeer afwisselende baan.

Je collega’s bij de CED-Groep

Je kunt altijd terugvallen op je team van betrokken en deskundige collega’s, die je uiteraard een warm welkom geven en het inwerken verzorgen. Je collega’s ontmoet je op kantoor in Rotterdam of Nieuwegein, online op overlegmomenten en op professionaliseringsdagen. Ons hoofdkantoor is aan de Hoofdweg 70 in Rotterdam, waar je gratis kunt parkeren en waar een goede bereikbaarheid is met OV (station Rotterdam Alexander). En je kunt ook thuiswerken en van daaruit naar de klant.

Over de CED-Groep

Met tweehonderd gedreven adviseurs en ontwikkelaars vernieuwen, verbeteren en veranderen we het onderwijs en de kinderopvang. Ons motto? Als leren je lief is! Spreekt dit je aan, kom dan werken bij de CED-Groep, onderwijsadvies en –ontwikkeling.

Wat we vragen van de functionaris gegevensbescherming

 • HBO+ werk- en denkniveau, opgeleid tot FG.
 • Kennis van het onderwijsveld. Bij voorkeur twee jaar advieservaring op het gebied van privacy vraagstukken en bewustwording in het onderwijs werkveld.
 • Kennis van onderwijssystemen en structuren.
 • Expertise op het gebied van AVG-wetgeving en informatiebeveiliging.
 • Pré: kennis van informatiebeveiliging en onderwijssoftware
 • Je bent een kritische en prettige gesprekspartner die op verschillende niveaus kan adviseren.
 • Je bent gericht op marktkansen en om je eigen opdrachten te genereren. Je ziet acquisitie- en ontwikkelingsmogelijkheden;
 • Reizen hoort bij de functie, je werkt in heel Nederland;
 • Flexibiliteit: je plant je eigen agenda en hebt wisselende werktijden en werkt soms ook ’s avonds, bijvoorbeeld als er een datalek is.

Wat kun je van ons verwachten

 • Je werkt in het hart van het onderwijs en levert daar een betekenisvolle bijdrage aan.
 • Vrijheid om de baan in te richten naar jouw wensen. Kansen voor eigen initiatief, waar jouw ondernemershart tot zijn recht komt.
 • Ons motto: als leren je lief is! Door het jaar heen hebben we interne professionaliseringsdagen met een externe spreker op het thema. Je ontwikkelt jezelf snel verder doordat je klanten adviseert op basis van de nieuwste trends, omdat je samen met jouw collega’s nieuwe aanpakken ontwikkelt en omdat wij de verdere uitbouw van jouw expertise actief faciliteren. Voordat je je eigen klanten bedient, trainen we je uitgebreid;
 • Arbeidsvoorwaarden volgens de cao-AOJ;
 • Salaris van medior adviseur in het onderwijs is tussen € 3.400 en € 5.070 bruto per maand op fulltime basis, afhankelijk van ervaring en opleiding.
 • In eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor een jaar met de intentie te verlengen;
 • Na je eerste jaar ga je meedelen in de jaarlijkse CED-bonus.
 • Vijf weken vakantie.
 • Opname in pensioenfonds ABP;
 • Collectieve ziektekostenverzekering en arbeidsongeschiktheidsverzekering;
 • Reiskosten- en parkeervergoeding;
 • Laptop en telefoonvergoeding;
 • Werplekvergoeding.

Meer info over de vacature van onderwijsadviseur

Je kunt contact opnemen met Carla van Doornen, unitmanager, tel 06-13252548 of met Nadia Thijse, HR adviseur, tel 06-15384765.

Solliciteren als functionaris gegevensbescherming

Wij kijken uit naar je sollicitatie en CV. Graag ontvangen we ze uiterlijk 12 februari 2023 via sollicitatie@cedgroep.nl

Wij zoeken graag zelf onze collega’s. Bureaus hoeven dus geen contact op te nemen.

Trefwoorden: vacature, AVG, privacy, datalek, persoonsgegevens, adviseur, consultant, Rotterdam, Den Haag, Breda, Utrecht, Arnhem, onderwijs, functionaris, gegevensbescherming

Direct contact
x