BB 597

Over ons

De beste kansen voor ieder kind. Dat is wat stichting CED-Groep drijft. Samen met professionals in onderwijs, kinderopvang en gemeenten komen we al ruim een halve eeuw tot duurzame oplossingen voor actuele vraagstukken. Als non-profit organisatie ontwikkelen we inspirerende leermiddelen en geven we betekenisvolle professionalisering en effectieve begeleiding. We verbinden de kennis van professionals in het veld met onze brede expertise en innovatiekracht. Het resultaat? Hoge opbrengsten en duurzame impact op de ontwikkeling van kind en professional. Daar doen we het voor. Want leren is ons lief.

Werken bij de CED Groep

De beste kansen voor ieder kind. Dat is waar we ons met zo’n tweehonderd gedreven professionals voor inspannen. Is leren je lief? Dan kun je als onderwijsadviseur bij ons aan de slag. Bij de CED-Groep is veel expertise en ervaring aanwezig. Collega’s leren van en inspireren elkaar. Een flinke dosis ondernemerschap en flexibiliteit zijn belangrijk om bij ons te werken. Daar staat ook wat tegenover. Bijvoorbeeld mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen, uitwisseling van kennis en ervaring met collega’s, een vitaliteitsbudget, opname in pensioenfonds ABP, collectieve verzekeringen en marktconforme arbeidsvoorwaarden. Actuele vacatures:

Vacature Leesspecialist

24 - 32 uur per week | primair onderwijs

Als leesspecialist in het primair onderwijs adviseer je over visie en aanpak in goed taal-leesbeleid en je verstevigt de taaldidactische aanpak van leerkrachten. Je traint, coacht en begeleidt schoolteams door heel Nederland op het gebied van taal- en leesonderwijs, zodat zij alle kinderen de best mogelijke start bieden. In deze functie kun je je taal- en leesexpertise ten volle inzetten.

Kinderen zien opbloeien en professionals laten floreren; dat is ons dagelijks werk. Met tweehonderd gedreven adviseurs en ontwikkelaars vernieuwen, verbeteren en veranderen we het onderwijs en de kinderopvang. Ons motto? Als leren je lief is! Spreekt dit je aan, kom dan werken bij de CED-Groep, onderwijsadvies en –ontwikkeling. Wij hebben een:

vacature leesspecialist

24 - 32 uur per week | primair onderwijs

Jouw werk als leesspecialist

Je adviseert scholen en denkt mee op het gebied van taal-leesonderwijs, bijvoorbeeld over de keuze van een taalmethode en de implementatie ervan. Je traint en coacht leerkrachten en schoolteams in verandering van hun didactisch handelen. Je bent gesprekspartner voor directies, besturen en samenwerkingsverbanden in het primair onderwijs.

Daarnaast ga je met jouw netwerk in gesprek over relevante ontwikkelingen in het onderwijs en je peilt behoeften. Acquisitie is een vast onderdeel van je functie. Kortom, je hebt een zeer afwisselende baan.

Je collega’s van unit primair onderwijs

Als adviseur leesonderwijs ga je naar de klant in het onderwijs; je collega’s ontmoet je op overlegmomenten en op professionaliseringsdagen op ons kantoor aan de Hoofdweg 70 in Rotterdam. Je krijgt 30 deskundige collega-adviseurs. Zij geven advies en training binnen het primair onderwijs. Er is veel expertise opgebouwd met betrekking tot taal en lezen. Zo zijn we onder andere partner van het Kenniscentrum Begrijpend Lezen. Je wordt een waardevol onderdeel van dit team, dat erop gericht is om onderling kennis te delen en regelmatig wat leuks met elkaar ondernemen.

Wat verwachten we van jou

 • Bij voorkeur een academische opleiding, bijvoorbeeld: Taalwetenschappen, master Onderwijswetenschappen, Onderwijskunde met specialisatie taal/NT2 (master NT2) of vergelijkbaar werk- en denkniveau;
 • Bij voorkeur enkele jaren ervaring als leidinggevende of projectleider in het primair onderwijs;
 • Expertise op taalgebied, taal-leesmethodes en spelling. Je houdt deze vakkennis actief bij. Je bent op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in je vakgebied;
 • Er is een veel expertise opgebouwd met betrekking Je bent gericht op marktkansen en gewend om je eigen opdrachten te genereren. Je ziet acquisitie- en ontwikkelingsmogelijkheden;
 • Reizen hoort bij de functie, je werkt in heel Nederland;
 • Flexibiliteit: je plant je eigen agenda en hebt wisselende werktijden en werkt soms ook ’s avonds.

Wat kun je van ons verwachten

 • Je werkt in het hart van kinderopvang en het onderwijs en levert daar een betekenisvolle bijdrage aan. Je ontvangt veel waardering van onze klanten en je krijgt een baan met veel afwisseling.
 • De kans om kennis uit de wetenschap toepasbaar te maken voor de praktijk. Je werkt in het hart van het onderwijs en levert daar een betekenisvolle bijdrage aan.
 • Vrijheid om de baan in te richten naar jouw wensen. Je plant je eigen agenda en ziet kansen voor eigen initiatief, waar jouw ondernemershart tot zijn recht komt.
 • Voordat je je eigen klanten bedient, trainen we je uitgebreid op onze adviesdiensten. Je volgt diverse interne trainingen.
 • Ons motto: als leren je lief is! Door het jaar heen hebben we interne professionaliseringsdagen met een externe spreker op het thema. Je ontwikkelt jezelf snel verder doordat je klanten adviseert op basis van de nieuwste trends, omdat je samen met jouw collega’s nieuwe aanpakken ontwikkelt en omdat wij de verdere uitbouw van jouw expertise actief faciliteren.
 • Arbeidsvoorwaarden volgens de cao-AOJ;
 • Het salaris is afhankelijk van je advies- en onderwijservaring. Het salaris van een medior adviseur is tussen € 3.400 en € 5.070 bruto per maand op fulltime basis.

 • In eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor een jaar met de intentie te verlengen;
 • Na je eerste jaar ga je meedelen in de jaarlijkse CED-bonus;
 • 25 vakantiedagen. In de schoolweken adviseer je en train je professionals in het onderwijs en kinderopvang. Je neemt je verlof en extra gewerkte uren zoveel mogelijk op in de schoolvakanties;
 • Opname in pensioenfonds ABP;
 • Collectieve ziektekostenverzekering en arbeidsongeschiktheidsverzekering;
 • Reiskosten- en parkeervergoeding;
 • Laptop en telefoonvergoeding.

Meer info over de vacature van taal-leesspecialist

Je kunt contact opnemen met Carla van Doornen, unitmanager, tel 06- 13252548 of met Nadia Thijse, HR adviseur, tel 06-15384765.

Solliciteren als leesspecialist in het primair onderwijs

Wij kijken uit naar je sollicitatie en CV. Graag ontvangen we ze uiterlijk 2 april 2023 via sollicitatie@cedgroep.nl.

Liever een andere tak van onderwijs voor jou?
Kijk dan eens bij de vacatures voor het gespecialiseerd onderwijs, voortgezet onderwijs, mbo, kinderopvang of voor gemeentebeleid.

Wij zoeken graag zelf onze collega’s. Bureaus hoeven dus geen contact op te nemen.

Trefwoorden: vacature, taalspecialist, taal-leesexpert, taal-lees, taalmethode, spelling, leesmethode, adviseur, onderwijsadviseur, organisatieadviseur, onderwijs, adviseur, Rotterdam, Den Haag, Breda, Utrecht, Arnhem, primair onderwijs, basisonderwijs

Direct contact
x