BB 597

Over ons

De beste kansen voor ieder kind. Dat is wat stichting CED-Groep drijft. Samen met professionals in onderwijs, kinderopvang en gemeenten komen we al ruim een halve eeuw tot duurzame oplossingen voor actuele vraagstukken. Als non-profit organisatie ontwikkelen we inspirerende leermiddelen en geven we betekenisvolle professionalisering en effectieve begeleiding. We verbinden de kennis van professionals in het veld met onze brede expertise en innovatiekracht. Het resultaat? Hoge opbrengsten en duurzame impact op de ontwikkeling van kind en professional. Daar doen we het voor. Want leren is ons lief.

Werken bij de CED Groep

De beste kansen voor ieder kind. Dat is waar we ons met zo’n tweehonderd gedreven professionals voor inspannen. Is leren je lief? Dan kun je als onderwijsadviseur bij ons aan de slag. Bij de CED-Groep is veel expertise en ervaring aanwezig. Collega’s leren van en inspireren elkaar. Een flinke dosis ondernemerschap en flexibiliteit zijn belangrijk om bij ons te werken. Daar staat ook wat tegenover. Bijvoorbeeld mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen, uitwisseling van kennis en ervaring met collega’s, een vitaliteitsbudget, opname in pensioenfonds ABP, collectieve verzekeringen en marktconforme arbeidsvoorwaarden. Actuele vacatures:

Vacature Programmamanager Onderwijs

Thema Burgerschap en het programma Vreedzaam - 32 uur per week

Iedere school in Nederland wil een bijdrage leveren aan de sociaal-emotionele ontwikkeling van de leerlingen en hen ondersteunen in hun ontwikkeling als burger in onze maatschappij. Sommige scholen zijn hier actief en planmatig mee bezig, andere scholen zijn nog zoekend naar de manier waarop ze burgerschap in hun onderwijs kunnen verweven.

De CED-Groep helpt scholen om hun visie en hun aanpak te expliciteren en daarmee ook hun wettelijke taak op het gebied van burgerschap te vervullen. We begeleiden scholen bij de implementatie van het onderwijsprogramma Vreedzaam. Dit programma is doorontwikkeld voor alle doelgroepen in het onderwijs. En daarnaast zetten we ook diverse instrumenten en ondersteuning-op-maat in om scholen in hun burgerschapsonderwijs te ondersteunen.

Wij zijn op zoek naar een Programmamanager Onderwijs die alle werkzaamheden op dit hele domein Vreedzaam coördineert.

Met jouw kennis en enthousiasme voor Burgerschap ondersteun je de managers van jonge kind, primair, gespecialiseerd en voortgezet onderwijs in hun marktstrategie. Je bent het boegbeeld als het over Vreedzaam gaat en je vertegenwoordigt de CED-Groep als expert op het gebied van Burgerschapsonderwijs.

Coördinatie, training en doorontwikkeling

Als Programmamanager onderwijs weet je hoe je vragen en oplossingen op het gebied van burgerschapsonderwijs bij elkaar kunt brengen. Je bent oplossingsgericht en gaat discussies niet uit de weg. Je bewaakt actief de kwaliteit van de inhoud en implementatie van het programma Vreedzaam. Je organiseert de professionalisering en interne en externe intervisie. Je bent verantwoordelijk voor de marktbewerking en ondersteunt de managers hierbij. In samenwerking met de afdeling R&D zorg je voor innovatie en doorontwikkeling. Ook verzorg je de inhoud van de website Vreedzaam.

Boegbeeld en vraagbaak

De programmamanager onderwijs vertegenwoordigt onze expertise op het gebied van burgerschap en het sterke merk Vreedzaam in netwerken. Collega’s en professionals uit het werkveld weten jou te vinden als het om Burgerschap en Vreedzaam gaat. Bij symposia over dit onderwerp speel jij een belangrijke rol.

Wetenschappelijke kennis in de praktijk

Je onderhoudt actief contact met universiteiten en andere relevante educatieve instellingen. Je reageert alert op ontwikkelingen in de samenleving en vertaalt die naar het programma Vreedzaam.

Nieuwe klanten en opdrachten

Je gaat in gesprek met klanten en stakeholders, waarbij jouw talenten van klantbewerking, klantbinding en jouw commercieel inzicht tot bloei komen. Je gaat met schoolbesturen, gemeenten, subsidieverstrekkers en fondsen in gesprek over relevante onderwijsontwikkelingen, je peilt behoeften en zet deze om naar opdrachten voor de CED-Groep. De leads die hieruit voortkomen zet je door naar onze onderwijsadviseurs.

Vreedzaam, wat is dat?

Vreedzaam van de CED-Groep is een effectief en compleet programma voor sociale competentie en democratisch burgerschap voor de kinderopvang, PO, SO en VO. Het is een organisatie brede aanpak en implementatie met het team met een lessenserie. Het tweejarig invoeringsprogramma helpt om te werken aan een vreedzame cultuur in de klas. Er zijn al 1100 Vreedzaam scholen en Vreedzame kinderopvang in Nederland.

Lees meer

Wat we vragen van de Programmanager onderwijs

 • Academisch werk- en denkniveau, bijvoorbeeld master Onderwijswetenschappen of Bedrijfskunde
 • Coördinerende of leidinggevende ervaring
 • Je staat achter de CED-visie op burgerschapsonderwijs en het programma Vreedzaam;
 • Gericht op marktkansen, acquisitie- en ontwikkelingsmogelijkheden en dit kun je overbrengen
 • Een vlotte pen; in staat om de ‘tone of voice’ van het programma te vertolken
 • Flexibiliteit: je reist naar organisaties in het hele land of hebt een bijeenkomst online. De vrijheid om je eigen agenda te bepalen, wisselende werktijden en soms ook ’s avonds.
 • De ‘thuisbasis’ is Rotterdam waar je gemiddeld twee dagen aanwezig bent.

Wat biedt de CED-Groep

 • arbeidsvoorwaarden volgens de cao-AOJ
 • salaris, max € 5.700 bpm op fulltime basis, afhankelijk van je ervaring
 • In eerste instantie een arbeidsovereenkomst als senior adviseur voor een jaar met de intentie deze te verlengen
 • Reiskostenvergoeding
 • Vijf weken vakantie. In de schoolweken heb je contact met de collega’s en de professionals in het onderwijs en de kinderopvang. Je neemt je verlof en extra gewerkte uren zoveel mogelijk op in de schoolvakanties
 • Pensioen bij ABP
 • Collectieve ziektekostenverzekering en arbeidsongeschiktheidsverzekering
 • Laptop en een telefoonvergoeding, zodat je ook vanuit huis kunt werken.
 • Ons motto: als leren je lief is! Door het jaar heen hebben we professionaliseringsdagen. Je ontwikkelt jezelf snel verder doordat je klanten adviseert op basis van de nieuwste trends, omdat je samen met jouw collega’s nieuwe aanpakken ontwikkelt en omdat wij de verdere uitbouw van jouw expertise actief faciliteren.
 • Een baan met grote zelfstandigheid en vrijheid om de baan in te richten naar jouw wensen.

Informatie over de functie van Programmamanager Onderwijs

Neem contact op met Carla van Doornen, unitmanager, tel 06-13252548.

Reageren op de vacature

Je sollicitatiebrief en cv kun je mailen naar sollicitatie@cedgroep.nl

Wij zoeken graag zelf onze collega’s. Bureaus hoeven dus geen contact op te nemen.


Direct contact
x