BB 597

Over ons

De beste kansen voor ieder kind. Dat is wat stichting CED-Groep drijft. Samen met professionals in onderwijs, kinderopvang en gemeenten komen we al ruim een halve eeuw tot duurzame oplossingen voor actuele vraagstukken. Als non-profit organisatie ontwikkelen we inspirerende leermiddelen en geven we betekenisvolle professionalisering en effectieve begeleiding. We verbinden de kennis van professionals in het veld met onze brede expertise en innovatiekracht. Het resultaat? Hoge opbrengsten en duurzame impact op de ontwikkeling van kind en professional. Daar doen we het voor. Want leren is ons lief.

Werken bij de CED Groep

De beste kansen voor ieder kind. Dat is waar we ons met zo’n tweehonderd gedreven professionals voor inspannen. Is leren je lief? Dan kun je als onderwijsadviseur bij ons aan de slag. Bij de CED-Groep is veel expertise en ervaring aanwezig. Collega’s leren van en inspireren elkaar. Een flinke dosis ondernemerschap en flexibiliteit zijn belangrijk om bij ons te werken. Daar staat ook wat tegenover. Bijvoorbeeld mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen, uitwisseling van kennis en ervaring met collega’s, een vitaliteitsbudget, opname in pensioenfonds ABP, collectieve verzekeringen en marktconforme arbeidsvoorwaarden. Actuele vacatures:

Vacature senior onderwijsadviseur Vreedzaam met coördinatorstaken

32 uur per week

Met jouw kennis en enthousiasme voor Vreedzaam en Burgerschap ondersteun je de doelgroepmanagers Jonge Kind/ Primair onderwijs, gespecialiseerd onderwijs en voortgezet onderwijs/mbo in hun marktstrategie. Je bent het boegbeeld en de vraagbaak als het over Vreedzaam gaat. Je vertegenwoordigt ons sterke merk in netwerken.

Vreedzaam, wat is dat?

Vreedzaam van de CED-Groep is een effectief en compleet programma voor sociale competentie en democratisch burgerschap voor het PO, SO en VO. Het is een schoolbrede aanpak en implementatie met het team met een lessenserie. Kinderen die kritisch nadenken en zelf hun problemen oplossen. Het tweejarig invoeringsprogramma helpt om te werken aan een vreedzame cultuur in de klas. Er zijn al 1100 Vreedzaam scholen in Nederland. Ook is er een programma voor Vreedzame kinderopvang.

Coördinatie, training en doorontwikkeling Vreedzaam

Als coördinator van het sterke merk Vreedzaam weet je waar je voor staat, je bent oplossingsgericht en gaat discussies niet uit de weg. Je bewaakt actief de kwaliteit van de inhoud en implementatie van het programma. Je zorgt dat er collega’s goed geschoold zijn op dit onderwerp. Je organiseert de professionalisering en intervisie, zowel intern en extern. Je bent verantwoordelijk voor de marktbewerking en ondersteunt de doelgroepmanagers hierbij. In samenwerking met de afdeling R&D zorg je voor innovatie en doorontwikkeling van Vreedzaam.

Boegbeeld en vraagbaak

In netwerken vertegenwoordig je ons sterke merk. Collega’s en professionals uit het werkveld weten jou te vinden als het om Vreedzaam gaat. Bij symposia over dit onderwerp speel jij een hoofdrol.

Wetenschappelijke kennis in de praktijk

Jij houdt ervan om complexe adviestrajecten te begeleiden, zowel op school- als bestuursniveau en binnen de kinderopvang en buitenschoolse opvang (BSO). Je zet jouw schat aan ervaring op onderwijsgebied in en maakt wetenschappelijke kennis toegankelijk voor de praktijk. Je onderhoudt actief contact met universiteiten en andere relevante educatieve instellingen. Je reageert alert op ontwikkelingen in de samenleving en vertaalt die naar het programma van Vreedzaam.

Nieuwe klanten en opdrachten

Behalve in het uitvoeren van en meebouwen aan Vreedzaam onderwijs en burgerschapsvorming is acquisitie een vast deel van je functie. Je gaat met jouw netwerk (bijv. schoolbesturen, gemeenten, subsidieverstrekkers en fondsen) in gesprek over relevante onderwijsontwikkelingen, je peilt behoeften en zet deze om naar opdrachten voor de CED-Groep.

Je collega’s bij de CED-Groep

Je krijgt deskundige collega’s, die elkaar graag verder helpen en hun kennis delen.

Net als jij geven zij advies en training in onderwijs en kinderopvang, maar dan op hun eigen expertise of aandachtsgebied. Als adviseur werk je zelfstandig, maar je kunt altijd terugvallen op je team van betrokken en gepassioneerde collega’s. Je ontmoet hen online zo vaak als je wilt, live op overlegmomenten en tijdens professionaliseringsdagen op ons nieuwe kantoor in Rotterdam.

Wat we vragen van jou

 • Academisch werk- en denkniveau, bijvoorbeeld master Onderwijswetenschappen of vergelijkbaar
 • Enkele jaren ervaring als adviseur, coördinator, trainer in het (vreedzaam) onderwijs
 • Je kunt je helemaal vinden in de visie van Vreedzaam Onderwijs en dat draag je uit; Expertise op pedagogisch en didactisch gebied
 • Gericht op marktkansen, acquisitie- en ontwikkelingsmogelijkheden en dit kun je overbrengen op het team
 • Je weet complexe materie op een aantrekkelijke en enthousiasmerende manier over te brengen aan (groepen) klanten
 • Sterk in het leggen van verbindingen; intern en extern
 • Een vlotte pen; in staat om de ‘tone of voice’ van het programma te vertolken
 • Flexibiliteit: je reist naar scholen in het hele land of hebt een bijeenkomst online. De vrijheid om je eigen agenda te bepalen, wisselende werktijden en soms ook ’s avonds.

Wat biedt de CED-Groep

 • arbeidsvoorwaarden volgens de cao-AOJ
 • Het salaris is afhankelijk van onderwijs- en advieservaring. Het salaris van een senior adviseur is maximaal € 5.700 bruto per maand op fulltime basis.

 • In eerste instantie een arbeidsovereenkomst als senior adviseur voor een jaar met de intentie deze te verlengen
 • Reiskostenvergoeding
 • Vijf weken vakantie. In de schoolweken adviseer je en train je professionals in het onderwijs. Je neemt je verlof en extra gewerkte uren zoveel mogelijk op in de schoolvakanties
 • Veel aandacht voor professionalisering en ontwikkeling
 • Opname in pensioenfonds ABP
 • Collectieve ziektekostenverzekering en arbeidsongeschiktheidsverzekering
 • Laptop en een telefoonvergoeding, zodat je ook vanuit huis kunt werken.
 • Ons motto: als leren je lief is! Door het jaar heen hebben we interne professionaliseringsdagen met een externe spreker op het thema. Je ontwikkelt jezelf snel verder doordat je klanten adviseert op basis van de nieuwste trends, omdat je samen met jouw collega’s nieuwe aanpakken ontwikkelt en omdat wij de verdere uitbouw van jouw expertise actief faciliteren.
 • Een baan met grote zelfstandigheid en vrijheid om de baan in te richten naar jouw wensen

Informatie over de functie van onderwijsadviseur

Neem contact op met Nadia Thijse, HR adviseur, tel 06-15384765 of Carla van Doornen, unitmanager, tel 06-13252548.

Meer weten over Vreedzaam & Burgerschap? lees meer

Je sollicitatiebrief en cv kun je tot 1 juni 2023 mailen naar sollicitatie@cedgroep.nl

Wij zoeken graag zelf onze collega’s. Bureaus hoeven dus geen contact op te nemen.

Direct contact
x