BB 597

Over ons

De beste kansen voor ieder kind. Dat is wat stichting CED-Groep drijft. Samen met professionals in onderwijs, kinderopvang en gemeenten komen we al ruim een halve eeuw tot duurzame oplossingen voor actuele vraagstukken. Als non-profit organisatie ontwikkelen we inspirerende leermiddelen en geven we betekenisvolle professionalisering en effectieve begeleiding. We verbinden de kennis van professionals in het veld met onze brede expertise en innovatiekracht. Het resultaat? Hoge opbrengsten en duurzame impact op de ontwikkeling van kind en professional. Daar doen we het voor. Want leren is ons lief.

Werken bij de CED Groep

De beste kansen voor ieder kind. Dat is waar we ons met zo’n tweehonderd gedreven professionals voor inspannen. Is leren je lief? Dan kun je als onderwijsadviseur bij ons aan de slag. Bij de CED-Groep is veel expertise en ervaring aanwezig. Collega’s leren van en inspireren elkaar. Een flinke dosis ondernemerschap en flexibiliteit zijn belangrijk om bij ons te werken. Daar staat ook wat tegenover. Bijvoorbeeld mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen, uitwisseling van kennis en ervaring met collega’s, een vitaliteitsbudget, opname in pensioenfonds ABP, collectieve verzekeringen en marktconforme arbeidsvoorwaarden. Actuele vacatures:

Vacature Taalspecialist

24 - 32 uur per week | primair onderwijs

Jij weet: ons leesonderwijs kan beter. Het is dan ook jouw ambitie om daar stevig aan te gaan werken. Kinderen zien opbloeien. Professionals laten floreren. Het is straks je dagelijks werk. Als taalspecialist in het primair onderwijs adviseer je over visie en aanpak in goed taal-leesbeleid en je verstevigt de taaldidactische aanpak van leerkrachten. Je traint, coacht en begeleidt schoolteams door heel Nederland op het gebied van taal- en leesonderwijs, zodat zij alle kinderen de best mogelijke start bieden. In deze functie kun je je taal- en leesexpertise ten volle inzetten.

Benieuwd naar de ervaring van misschien wel je toekomstige collega?
Lees het verhaal van taalspecialist Anneke Bemer.

‘We hebben zo'n leuk team. We leren echt van elkaar.’

Anneke Bemer, taalspecialist CED-Groep

Jouw werk als taalspecialist

Welke taalmethode kunnen we het beste kiezen en hoe ziet de implementatie eruit? Hoe versterken we ons leesonderwijs? Een greep uit de vele vragen over taal-leesonderwijs waar je scholen over adviseert. Je traint en coacht leerkrachten en schoolteams in hun didactisch handelen. Je bent gesprekspartner voor directies, besturen en samenwerkingsverbanden in het primair onderwijs. Daarnaast ga je met jouw netwerk in gesprek over relevante ontwikkelingen in het onderwijs en je peilt behoeften. Acquisitie is een vast onderdeel van je functie. Kortom, je hebt een zeer afwisselende baan.

Wat is de CED-Groep voor werkgever?

Onze missie: gelijke kansen voor ieder kind. Met tweehonderd gedreven adviseurs en ontwikkelaars vernieuwen, verbeteren en veranderen we het onderwijs en de kinderopvang. Als landelijk werkend onderwijsadviesbureau geven we daarvoor betekenisvolle professionalisering, die direct toepasbaar is in de praktijk. We begeleiden, ontwikkelen inspirerende leermiddelen en doen onderwijsgerelateerd onderzoek. De CED-Groep is een stichting zonder winstoogmerk. Dat zie je terug in onze maatschappelijk bevlogen medewerkers, die zorgen voor een fijne sfeer. De inwerkperiode wordt zonder uitzondering ervaren als een warm bad.

Je collega’s van team primair onderwijs

Als taalspecialist reis je door het hele land om je klanten te bezoeken. Je collega’s ontmoet je op overlegmomenten en op professionaliseringsdagen op ons kantoor aan de Hoofdweg 70 in Rotterdam. Je komt in een team met 40 deskundige collega-adviseurs, die allemaal advies en training geven binnen het primair onderwijs. Er is veel expertise opgebouwd over taal en lezen. Zo zijn we onder andere partner van het Kenniscentrum Begrijpend Lezen. Je wordt een waardevol onderdeel van dit team, dat erop gericht is om onderling kennis te delen en regelmatig wat leuks met elkaar ondernemen.

Herken jij jezelf hierin?

 • Je hebt bij voorkeur een academische opleiding, bijvoorbeeld: Taalwetenschappen, master Onderwijswetenschappen, Onderwijskunde met specialisatie taal/NT2 (master NT2) of vergelijkbaar werk- en denkniveau.
 • Je hebt bij voorkeur enkele jaren ervaring als leidinggevende of projectleider in het primair onderwijs.
 • Je hebt expertise op het gebied van taal, taal-leesmethodes en spelling. Je houdt deze vakkennis actief bij, dus je bent op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in je vakgebied.
 • Je bent gericht op marktkansen en gewend om je eigen opdrachten te genereren. Je ziet acquisitie- en ontwikkelingsmogelijkheden;
 • Reizen vind je prima, want het hoort bij de functie: je werkt in heel Nederland.
 • Je bent flexibel en vindt het fijn om je eigen agenda te plannen. Wisselende werktijden of soms eens ’s avonds werken vind je prima.

Zo belonen we jouw inzet

 • uitgebreid inwerkprogramma, waarin je ook meeloopt met collega’s
 • training op onze adviesdiensten
 • scholingsbudget
 • arbeidsvoorwaarden volgens cao AOJ
 • salaris bruto per maand op fulltime basis
  - medior adviseur van € 3.520 tot € 5.277
  - senior adviseur van € 3.959 tot € 5.936
 • doorgroeimogelijkheden
 • jaarcontract met de intentie om te verlengen
 • opname in het pensioenfonds ABP
 • bonus, na het eerste jaar
 • vijf weken vakantie
 • thuiswerkplekvergoeding
 • collectieve ziektekostenverzekering en arbeidsongeschiktheidsverzekering
 • reiskosten- en parkeervergoeding
 • laptop en telefoonvergoeding

Geïnteresseerd in de functie? Stel je vragen

Een nieuwe baan kan een hele stap zijn. Wil je eerst wat meer van gedachten wisselen voor je solliciteert? Dat begrijpen we en daar maken we graag tijd voor. Wie wil je graag spreken?

Carla van Doornen, teammanager: 06- 13252548
Nadia Thijse, hr-adviseur: 06-15384765.

Solliciteren als taalspecialist in het primair onderwijs

Wij kijken uit naar je sollicitatie en cv. Graag ontvangen we die uiterlijk 18 augustus 2024 via sollicitatie@cedgroep.nl.


Wij zoeken graag zelf onze collega’s. Bureaus hoeven dus geen contact op te nemen.

Trefwoorden: vacature, taalspecialist, taal-leesexpert, taal-lees, taalmethode, spelling, leesmethode, adviseur, onderwijsadviseur, organisatieadviseur, onderwijs, adviseur, Rotterdam, Den Haag, Breda, Utrecht, Arnhem, primair onderwijs, basisonderwijs

Direct contact
x