BLIJBERG 597 1

Vreedzame Kriebels

Kriebels in je buik en De Vreedzame School werken samen!

Een gezonde kijk op relaties en seksualiteit en een open en assertieve houding; dat gun je iedere leerling! Maar hoe besteed je op een passende manier aandacht aan dit soms gevoelige thema, en hoe pas je dit in in je lesrooster? Goed nieuws voor basisscholen! De CED-Groep en Rutgers gaan samen voor je aan de slag, onder de noemer Vreedzame Kriebels.

Wist je dat je aanspraak kunt maken op een mooie subsidie vanuit De Gezonde School?

Vreedzame Kriebels in het kort

 • Integrale aandacht voor burgerschap, weerbaarheid, relaties en seksualiteit
 • In een doorlopende leerlijn en in samenhang
 • Minder plannen en organiseren
 • Daardoor nog meer effect!

Vreedzame Kriebels, wat is dat?

De Vreedzame School (van CED-Groep) en Kriebels in je buik (van Rutgers) zien een mooie kans om geïntegreerd te werken aan zowel democratisch burgerschap als seksuele vorming. Met Vreedzame Kriebels integreer je seksuele vorming in je burgerschapsprogramma. Door dit samen op te pakken, krijgt seksuele vorming een logische plek in het lesrooster op je school. De gedeelde uitgangspunten zorgen voor een mooie samenhang en meer effect!

Subsidie

De Gezonde School wil via een subsidieregeling de aandacht voor seksuele vorming op de kaart zetten. Scholen kunnen aanspraak maken op €5000,-. Vreedzame Kriebels is een uitgelezen manier om invulling te geven aan deze subsidiegelden. CED-Groep kan jouw school zo nodig helpen bij het aanvragen van de subsidie.

Wat kan ik verwachten?

 • Begeleiding van de CED-Groep bij de subsidieaanvraag
 • Intake omtrent seksuele vorming
 • Integrale aanpak omtrent sociale en seksuele ontwikkeling en burgerschapsvorming
 • Digitale lesinformatie voor seksuele vorming vanuit democratisch burgerschap
 • Een jaarlicentie voor het gebruik van de digibordsoftware van Kriebels in je Buik
 • Deskundigheidsbevordering omtrent seksuele ontwikkeling en vorming
 • Procesbegeleiding en evaluatie

Hoe kan ik meedoen?

Je kunt meedoen door in eerste instantie je interesse kenbaar te maken via onderstaand formulier. Bij voldoende interesse werken we het aanbod concreet uit en kun je vanaf 2021 beschikken over de (digitale) materialen en de trainingen. Wil je eerst meer weten, neem dan contact op via vreedzamekriebels@cedgroep.nl.

Let op: de aanvraagtermijn voor de subsidie is inmiddels verstreken!

Ik wil mijn interesse kenbaar maken!

Vul het formulier in

Wil je meer weten over De Vreedzame School? Bekijk het filmpje

Wil je meer weten over Kriebels in je buik van Rutgers, bekijk onderstaande video

x