BB 597 1

Kriebels in De Vreedzame School

Een gezonde kijk op relaties en seksualiteit en een open en assertieve houding; dat gun je iedere leerling! Maar hoe besteed je op een passende manier aandacht aan dit soms gevoelige thema, en hoe pas je dit in in je lesrooster?

Goed nieuws voor scholen in het basisonderwijs en speciaal (basis)onderwijs! Met ‘Kriebels in De Vreedzame School’ kun je als vreedzame school sociale ontwikkeling, groepsvorming, burgerschap en seksuele vorming in één jaarprogramma aanbieden.

Kriebels in De Vreedzame School in het kort

 • Integrale aandacht voor burgerschap, groepsvorming, sociale en seksuele ontwikkeling en diversiteit
 • Seksuele vorming op vreedzame wijze vormgeven
 • In een doorlopende leerlijn en in samenhang
 • Minder plannen en organiseren
 • Daardoor nog meer effect!

Kriebels in De Vreedzame School, wat is dat?

Door de lessen van De Vreedzame School (van CED-Groep) en Kriebels in je buik (van Rutgers) te combineren tot een doorgaande leerlijn, werk je aan zowel democratisch burgerschap als seksuele vorming en diversiteit. Je integreert seksuele vorming in je burgerschapsprogramma. Daardoor krijgt seksuele vorming een logische plek in het lesrooster op je school. De gedeelde uitgangspunten van beide aanpakken zorgen voor een mooie samenhang en meer effect!

Subsidie

De Gezonde School wil via een subsidieregeling de aandacht voor seksuele vorming op de kaart zetten. Scholen kunnen aanspraak maken op €5000,-. Kriebels in De Vreedzame School is een uitgelezen manier om invulling te geven aan deze subsidiegelden.

Inhoud van het pakket

 • Intake
 • Handreikingen en leerlijn Kriebels in De Vreedzame School
 • E-learning over seksuele ontwikkeling (individueel te volgen)
 • Teamtraining over attitude, seksuele vorming, signalering en lesgeven over dit thema
 • Evaluatie
 • Eventueel aanvullende diensten, zoals oudervoorlichting, training van de IB'er of individuele leerkrachten, of een additionele teamtraining

Hoe kan ik meedoen?

Je kunt meedoen door subsidie aan te vragen bij De Gezonde School. Daarnaast maak je je interesse aan ons kenbaar via onderstaand formulier. Wil je eerst meer weten, neem dan contact op via kriebelsindvs@cedgroep.nl.

Gratis webinar

Wil je eerst laagdrempelig kennismaken met het programma en onze werkwijze meld je dan hier aan voor onze gratis webinars ‘Kriebels in De Vreedzame School’

 • dinsdag 5 oktober van 19:00-20:00
 • woensdag 6 oktober van 14:15 – 15:15

Ik wil Kriebels in De Vreedzame School!

Vul het formulier in

Wil je meer weten over Kriebels in je buik van Rutgers, bekijk onderstaande video

Bekijk hoe je een Gezonde school account kunt aanmaken

Subsidie aanvragen Gezonde school

x