BB 118

Back to school: tips voor groep 1-2

De beperkingen door het Corona-virus zijn voor de scholen gedeeltelijk opgeheven. De kinderen komen weer naar school! Hoe is het voor de kinderen en voor de leerkrachten zijn om na deze bijzondere tijd weer naar school te gaan? Hoe is het thuis verlopen?

Het is een spannende tijd geweest voor de kinderen en hun ouders. Hoe is de thuissituatie geweest? Hoe geven we kinderen ruimte om over hun ervaringen te praten? Hoe starten we het aanbod in de groepen weer op? Op de scholen zijn hier vast al mooie ideeën over ontstaan. Wij helpen je graag aan meer tips om te gebruiken bij het opstellen van jullie eigen plan voor jouw groep en jullie locatie.

Tip: Download gratis kleuterthema Sil op school

Oorspronkelijk stond het thema ‘Op reis met Sil en Lis’ na de meivakantie op de planning van ons kleuterprogramma Sil op school. Echter, reisplannen zijn momenteel niet erg actueel. Daarom is er een nieuw thema ontwikkeld: ‘Sil heeft lange haren’. In dit thema blikken Sil en Lis terug op de afgelopen coronaperiode, maar zomeractiviteiten voor thuis komen zeker ook aan bod. De kinderen richten o.a. een thuiswerkplek in met in de tuin een tent. Als je deze periode extra wil inzetten op bijvoorbeeld groepsvorming, fonemisch bewustzijn en getalbegrip, dan vind je onder ‘kansen creëren’ extra suggesties.

Wij wensen je een mooie herstart!

Vul het formulier in

Dan nemen wij contact op. Wij denken graag met je mee!

Direct contact:

Groep 1-2:
Ester van den Boog
e.vandenboog@cedgroep.nl

0628090615

x