IKCA dreumes 152

Het Persoonlijk Koers Onderzoek (PKO)

  • Hoe werk ik gedegen aan een leerrijke werkomgeving voor mijn medewerkers?
  • Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn personeel gericht verder kan groeien?

Doorontwikkeling van je werknemers

Wil je het maximale uit je werknemers halen en ze voor langere tijd aan je binden? Dan is het belangrijk dat je een leerrijke werkomgeving biedt met aandacht voor de loopbaanwensen, ambities en mogelijkheden van de werknemers. Als zij kunnen groeien in hun functie of binnen de organisatie, dan is de kans groot dat ze bij hun werkgever blijven. Voor de werkgever is dit belangrijk om de kwaliteit hoog te houden en de kennis binnenshuis te houden.

Ontwikkelgesprekken

Om te weten of iemand op de juiste plek zit of te begrijpen wat iemand nodig heeft om te kunnen doorgroeien zijn ontwikkelgesprekken belangrijk. Met deze gesprekken stimuleer je werknemers om actief na te denken over hun toekomst. Waar zijn ze goed in? Waar staan ze in hun kracht? Wat zijn de groeimogelijkheden? Dat houdt niet alleen je medewerkers scherp, het helpt jou als directeur of bestuurder ook bij het vitaal houden van je organisatie. Om de werkgever te ondersteunen in deze gesprekken bieden we het Persoonlijk Koers Onderzoek (PKO).

Persoonlijk Koers Onderzoek

Het Persoonlijk Koers Onderzoek (PKO) is een uniek programma waarmee kwalitatieve aspecten van de deelnemers in beeld worden gebracht. Het programma, dat gebaseerd is op het RDA-model (Rol Diagramatische Aanpak), geeft werknemers zicht op persoonlijke kwaliteiten en ontwikkelmogelijkheden.

Zo werkt het

De deelnemer vult online twee vragenlijsten in. Na het invullen maakt de pko-adviseur een rapportage met de relevante informatie, die in een coachingsgesprek met de medewerker wordt besproken. In het rapport wordt een vergelijking gemaakt tussen:

  • de waarden en normen die iemand belangrijk vindt
  • het gedragspatroon van de deelnemer
  • het verschil tussen het getoonde gedrag en de waarden.

Groei- en ontwikkelmogelijkheden formuleren

Daarna wordt er een vergelijk gemaakt tussen de scores van de medewerker en de competenties die horen bij de functie die de medewerker nu uitvoert, of die hij zou willen gaan uitvoeren. Vervolgens gaan de deelnemer en de pko-adviseur verder aan de slag met het formuleren van de groei- en ontwikkelmogelijkheden van de deelnemer. De deelnemer koppelt dit zelf terug aan de leidinggevende.

Bij verschillende specialistencursussen van de CED-Groep, zoals de rekenspecialist of taalspecialist, is het PKO als onderdeel opgenomen.

Meer weten?

Wil je dat jouw medewerkers zich blijvend ontwikkelen binnen jouw organisatie? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Medewerkers die zich blijvend ontwikkelen?

Ontdek de mogelijkheden
x