Groep5 431

Nieuwsbegrip

Goed kunnen begrijpend lezen is een belangrijk ingrediënt voor schoolsucces. Daarom is onze missie om kinderen zo goed mogelijk te leren begrijpend lezen. Met Nieuwsbegrip heb je een goed uitgewerkte methode in handen. De teksten gaan over onderwerpen uit het nieuws, waar je leerlingen graag meer over willen weten.

Altijd actueel
Elke week maakt het Nieuwsbegripteam van de CED-Groep nieuwe leeslessen, aansluitend bij de actualiteit. Leerlingen oefenen het actief lezen van teksten en vergroten hun woordenschat. Op de website van Nieuwsbegrip lees je meer over de didactiek van Nieuwsbegrip.

Uitstekend begrijpend leesonderwijs
Met Nieuwsbegrip heb je rijk materiaal in handen, maar de voornaamste factor voor leessucces is nog altijd de leraar. Hoe zet je schoolbreed uitstekend begrijpend leesonderwijs neer? Hoe geef je minder goede lezers de juiste begeleiding? Dit zijn vragen waar veel scholen mee worstelen. Onze ervaren trainers helpen je graag op weg. Zij verzorgen trainingen voor schoolteams of voor individuele cursisten.

Direct naar de Nieuwsbegrip-website

De training is een aanrader voor iedere school. Het geeft echt inzicht in wat Nieuwsbegrip allemaal biedt, en wat je allemaal kan en eigenlijk ook zou moeten doen.

Melanie Kooijman, leerkracht groep 6/7, sbo De Kring

Logo in rondje

Meer weten?

Wil jij uitmuntend begrijpend leesonderwijs op school? Neem contact op met Hanke Geurts!

Wat is Nieuwsbegrip?

Nota Benes: korte overzichten over relevante zaken
Een overzicht van alle verschenen Nota Benes

x