LANDJE DOCENTEN 206

Studiedag organiseren

Je vindt het belangrijk dat je team op de hoogte is van de visie en de plannen van het bestuur. Daarnaast wil je natuurlijk dat iedereen goed is opgeleid en op een geïnspireerde manier aan het werk is. De studiedag is dé dag om hier vorm aan te geven. Tegelijkertijd is de studiedag voor veel besturen een hoofdpijndossier, omdat er zoveel voor geregeld moet worden. Gelukkig hoef je het niet zelf te doen. De CED-Groep kan de volledige organisatie, invulling en begeleiding van de studiedag voor je doen.

Hoe werkt het?

Iedereen die het weleens heeft gedaan weet: er komt veel kijken bij het organiseren van een goeie studiedag. Wij kunnen dit volledig voor je uitvoeren. Op je eigen to-do-lijst blijft alleen nog maar staan: afstemmen met de CED-Groep. Hoe werkt het?

  1. De praktische kant
    Een greep uit de eerste vragen: waar gaat de studiedag plaatsvinden, waar kunnen mensen zich aanmelden, hoe maak je een indeling van groepen? Wie ontvangt de mensen, en wat gaan ze eten en drinken? Zijn er voorzieningen en materialen nodig? De CED-Groep maakt een website aan en neemt de volledige organisatie voor haar rekening.
  2. De inhoud
    Dan naar de inhoud. Welke doelen wil je bereiken? Heb je een vorm in gedachten? Wat gaat de rode draad van het programma worden? Welke sprekers en workshops passen daarbij? De organisatieadviseurs luisteren, denken mee en komen vervolgens met een volledig plan. Als de puntjes op de i zijn gezet, leggen wij contact met de benodigde partijen.
  3. De uitvoering
    En dan is het zover: de studiedag. Wij beschikken over een groot team aan deskundige adviseurs, waardoor we de meeste workshops zelf kunnen begeleiden. Doordat we veel experts in huis hebben, kunnen we flexibel inspelen op aanmeldingen. Is een bepaalde workshop zeer in trek? Dan zorgen we heel makkelijk voor een extra workshopleider. Natuurlijk beschikken we ook over een uitgebreid netwerk aan externe deskundigen, om waar nodig mee samen te werken.

Een inspirerend voorbeeld

Wat hebben we een fantastische dag mogen organiseren voor Stichting Comprix. Het centrale onderwerp waar Comprix mee aan de slag wil is regie. De gesprekken met de organisatieadviseurs gingen over autonomie, het voeren van regie en het professionaliseren van het eigen handelen. Gaandeweg ontstond er een mooi thema dat de hele dag inkleurde: ‘jij slaat de maat’. Met twee heuse slagwerkgroepen, een dirigent, 20 workshops en Paul Kirschner als key-note speaker was iedereen klaar om de maat te slaan op een ongetwijfeld geslaagde, muzikale studiedag. Door het Coronavirus laat de uitvoering nog even op zich wachten. Gelukkig is daar de CED-Groep weer. Natuurlijk ontzorgen we gewoon verder.

Snoodijk Karin groot

Meer weten over de mogelijkheden?

Neem contact op met Karin Snoodijk.

x