TB 572

Uitgelicht: PeaceJam

  • Hoe kunnen we onze leerlingen werkelijk laten participeren in de samenleving?
  • Hoe maken we identiteit, diversiteit en democratie concreet voor onze leerlingen?
  • Hoe geef ik goed vorm aan burgerschapseducatie?

Wil je dat jouw leerlingen zich ontwikkelen tot mondiale burgers? De CED-Groep is supporter van PeaceJam: een internationale organisatie die zich inzet voor mondiaal burgerschap, het tegengaan van pestgedrag en het stimuleren van betrokkenheid bij de gemeenschap. Dit gebeurt via een lesprogramma, online community en evenementen.

Lesprogramma Compassie in Actie
PeaceJam ontwikkelde het lesprogramma Compassie in Actie voor jongeren van 12 tot 18 jaar. Hiermee werk je aan burgerschap, het bespreekbaar maken van belangrijke maatschappelijke thema’s en Future Skills. De lessen gaan over deze thema’s:

• Empathie & compassie
• Identiteit & verschil
• Leefgemeenschappen bouwen
• Inclusie & bondgenoot zijn
• Stereotypen overwinnen

Het lesprogramma is door ons aangepast aan de Nederlandse context en gratis verkrijgbaar.

Gratis de inleiding en 1 katern downloaden?

Klik dan op de button 'Gratis downloaden' en vul je gegevens in.

Ben je geïnteresseerd in het hele lesprogramma (alle 5 modules), neem contact met ons op.

Bijdragen aan een positieve verandering
PeaceJam stimuleert jouw leerlingen om hun leiderschapskwaliteiten en academische, sociale en persoonlijke vaardigheden te ontwikkelen. Deze kunnen zij vervolgens inzetten voor een positieve verandering in henzelf, hun gemeenschap en de wereld.

Vanuit een persoonlijks invalshoek gaan zij aan de slag met thema’s als duurzaamheid, omgaan met verschillen en samenleven. Uiteindelijk organiseren jouw leerlingen zelf een actie of een project waarin hun bevindingen tot uiting komen.

Workshops terugkijken?
Vanwege het succes van de Youth in Action Jongerenconferentie in november worden de Nederlandstalige workshops nogmaals aangeboden. Docenten, mentoren, schoolleiders, maar ook jongeren krijgen zo de kans om een beeld te krijgen van PeaceJam en het lesprogramma Compassie in Actie. Scholen kunnen zelf bepalen of ze het programma in willen zetten als project, als onderdeel van het burgerschapscurriculum of mentorlessen, óf om hun jongeren te inspireren om in actie te komen. Ben je na het bekijken van de workshops geïnspireerd en wil je 5 de modules ontvangen? Laat het ons weten.

“Ik zoek naar manieren om jongeren ‘aan’ te krijgen, om op kleine schaal iets te doen wat je gemeenschap beter maakt en mensen opbouwt.”

Shwetal Shah - Lid van het PeaceJam EU Jeugd Team

Nobelprijswinnaars
Wat PeaceJam extra bijzonder maakt: het wordt geleid door veertien Nobelprijswinnaars voor de Vrede. Zij willen hun ervaring, kennis en gedrevenheid doorgeven en jongeren laten ervaren dat zij de wereld om zich heen positief kunnen beïnvloeden.

PeaceJam spreekt jongeren over de hele wereld aan. Er doen inmiddels al 1,2 miljoen jongeren van 20.000 scholen in 39 landen mee. Als dat geen impact heeft!


Internationale online community en evenementen

Als je school meedoet met PeaceJam maak je deel uit van een internationale community. Voor jouw leerlingen biedt dat waardevolle kansen:

Ideeën en acties uitwisselen
Jouw leerlingen kunnen hun acties en ideeën delen met jongeren in andere landen. Op op de website van a billion acts of peace of via sociale media rondom diverse projecten.

Logo in rondje

Wil je meer weten over PeaceJam, het gratis lesprogramma Compassie in Actie of de introductietraining?

Neem contact op met Karin Snoodijk.

x