Bekijk mijn profiel op LinkedIn
Waarom werk ik voor de CED-groep?
Als cultuurpsycholoog wil ik graag bijdragen aan een wereld waarin we vanuit nieuwsgierigheid en vrede kunnen samenleven, en weet ik dat dit iets is wat je (al heel jong) kan leren! Daarom ondersteun ik scholen in het ontwikkelen van hun burgerschapsonderwijs.
Burgerschap: een persoonlijk thema
Burgerschap gaat over identiteit, waarden en gedrag, en speelt zich dus overal in de school af. Daarmee is burgerschapsonderwijs ook een spiegel voor leerkrachten(teams). In mijn trainingen en adviezen is het stilstaan bij de eigen identiteit en waarden en wat we in de spiegel zien dus een centraal onderdeel. Ik doe dit op persoonlijke wijze – zonder oordeel, maar wel met kritische vragen.
Pedagogiek van de hoop
Ik begeleid veel scholen bij het implementeren en op peil houden van Vreedzaam, ook wel eens ‘de pedagogiek van de hoop’ genoemd. Dit kenmerkt mijn advies ook: ongeacht de situatie van de scholen, leerkrachtenteams en leerlingpopulaties, ben ik altijd op zoek naar nieuwe aanknopingspunten om te groeien. Zowel bij klanten als bij mijzelf en binnen de CED-Groep.
Maatwerk voor elke school
Scholen waar ik kom zijn net zo divers als onze maatschappij en daar geniet en leer ik elke keer weer van. Dit betekent ook dat ik elke school die ik begeleid goed wil leren kennen en in het traject maatwerk lever. Als het gaat om burgerschap zit er vaak al ontzettend veel in de rugzak van de school. Dit is het startpunt voor ons gesprek.
Het grotere plaatje
Mede dankzij mijn werkervaring als overheidsbeleidsadviseur zit het in mijn DNA om te kijken naar ‘het grotere plaatje’. Dit zet ik nu nog in bij advies- en trainingsopdrachten voor gemeentes die werken aan hun onderwijsbeleid. Maar ook in mijn trajecten op scholen heeft het een functie: met mijn kennis over onderwijsbeleid en mijn ervaring met cultuurverandering in een complex speelveld, kan ik scholen helpen om uit te zoomen, nieuwe kansen te zien en beter en duurzamer samen te werken.