Patricia Bourgonje

◊ Ontwikkeling ◊ taalonderwijs ◊ samen
Patricia Bourgonje zelf bewerkt

Patricia Bourgonje

Ontwikkelaar

06 118 620 21

p.bourgonje@cedgroep.nl

Bekijk mijn profiel op LinkedIn

Wat is je ervaring, achtergrond en kennis?

Tijdens mijn studies heb ik me vooral verdiept in taalonderwijs. Ik heb onderzocht hoe kinderen leren lezen en spellen, waar taal- en spellingonderwijs kan stagneren en hoe je er als professional voor kunt zorgen dat leerlingen optimaal kunnen profiteren van taal- en leeslessen. Ik heb zestien jaar voor de klas gestaan. Mijn voorkeur ging uit naar lesgeven in de bovenbouw, maar ik vond vooral het leren lezen en spellen van kinderen gedurende hun hele basisschooltijd interessant om te volgen. Daarom was ik naast leerkracht van groep 8 ook taal/leescoördinator van groep 1 t/m 8 en bouwcoördinator van groep 3 t/m 5. De afgelopen jaren heb ik daarnaast ervaring opgedaan als co-auteur van taalmethodes.


Waarom werk je voor CED-groep?

Toen de CED-Groep op zoek was naar een ontwikkelaar zag ik daar een nieuwe uitdaging. Bij de CED-Groep kan ik een bijdrage leveren aan het ontwikkelen en verbeteren van methodes en trainingen. Wat mij hier het meest aanspreekt is de wetenschappelijke onderbouwing die bij de ontwikkeling van alle methodes wordt gebruikt. Ondanks dat ik sinds kort niet meer voor de klas sta, kan ik toch een bijdrage blijven leveren aan het onderwijs.

Waar ligt je expertise en passie?

Ik vind de ontwikkeling die kinderen op het gebied van leren doormaken ontzettend interessant, zowel op taalgebied als op andere gebieden. Op dit moment ligt mijn expertise voornamelijk op het gebied van taal, maar het leuke van werken bij de CED-Groep is dat ik me kan ontwikkelen op verschillende gebieden.

Op dit moment werk ik als ontwikkelaar bij R&D aan:

check

Het ontwikkelen van lesmaterialen voor Nieuwsbegrip woordenschat, schrijven en rekenen

check

Het schrijven van een boekje over Taalgericht Vakonderwijs

check

Het schrijven van analyses van taalresultaten voor het VO

check

Het (her)schrijven van een baby- en peutervolgsysteem

Patricia Bourgonje zelf bewerkt

Patricia Bourgonje

Stuur mij een email

Direct contact
x