Paul de Maat →

Kennis, schrijven, samenwerken
Paul de Maat 2

Paul de Maat →

Ontwikkelaar/ onderzoeker

06 525 70 504

p.demaat@cedgroep.nl

Bekijk mijn LinkedIn pagina

Wie ik ben

Al vele jaren werk ik voor de CED-Groep. Waarom? Omdat onderwijs een van de belangrijkste dingen in ieders leven is. Daarom moet onderwijs ook van hoge kwaliteit zijn en dat is waar ik me elke dag op kan toeleggen. Dat ik dat altijd samen met anderen kan doen, maakt de kwaliteit van ons werk nog hoger en het zorgt voor plezier en verbinding.

Leesmotivatie

Ik ben ooit afgestudeerd als onderwijskundig psycholoog en dat bevalt me nog altijd goed. Psychologisch onderzoek heeft al heel veel kennis opgeleverd die je in kunt zetten bij het realiseren van goed onderwijs. Die ontwikkelingen wil ik bijhouden, en om zo dicht mogelijk bij alle nieuwe inzichten te blijven, ben ik ook nog buitenpromovendus bij de Erasmus Universiteit. Mijn onderzoeksonderwerp is leesmotivatie, en laat dat nu net een onderwerp zijn dat al jaren de onderwijswereld beheerst. Hierin combineer ik de kennis over hoe leerlingen gemotiveerd blijven met de kennis over taal- en leesonderwijs.

Wat ik doe

In al die dingen hecht ik veel waarde aan competentie, autonomie en verbinding. Die drie zaken vind ik in mijn werk terug en gebruik ik om voor goed onderwijs te zorgen. Dat doe ik door lesmateriaal te ontwikkelen voor lees- en schrijfonderwijs. Een van mijn passies daarbij is om zelf teksten te schrijven. Dat kunnen verhalen zijn, informatieve teksten of artikelen in tijdschriften.

Samen aan oplossingen werken

Heb je goede teksten nodig? Of lesmateriaal voor lees- en schrijfonderwijs? Of hulp bij het realiseren van leesmotivatie? Neem gerust contact op. Ik luister – ook dat kan ik goed – en daarna werken we samen aan oplossingen.

Wat een tevreden klant liet weten

Voor het programma ‘het Mentorproject’ van SKC Amsterdam heb ik bijvoorbeeld lessen ontwikkeld om kinderen beter te maken in het schrijven van teksten.


‘Het zijn leuke en leerzame lessen geworden. Ze passen bij de behoeften van de leerlingen en geven hun ook handvatten bij het schrijven.’

SKC Amsterdam

Paul de Maat 1

Paul de Maat

Stuur mij een email

Direct contact
x