BEELD 263

Vreedzaam - Beheerder en/of ICT coördinator

De ICT coördinator binnen de school kan de koppeling met basispoort voor Vreedzaam activeren en het lesmateriaal beschikbaar maken voor de collega’s. Ben je beheerder maar heb je geen rechten om Basispoort te activeren? Vraag dan je ICT coördinator om de volgende stappen te doorlopen.

1. Bestaat er al een koppeling met Basispoort (voor andere digitale methoden) op je school?

Zo ja, dan kun je direct door naar de volgende stap.

Zo nee, neem dan eerst de informatie door op https://info.basispoort.nl/ en neem contact op met Basispoort voor verdere afstemming (info@basispoort.nl).

2. Vink ‘CED-Groep’ aan in Basispoort bij beheer > uitgeverijen

Als ICT-coördinator kun je nu het vinkje plaatsen in het beheer van Basispoort.

De volgende dag zijn de gegevens van leraren en leerlingen gekoppeld met het aanbod van de CED-Groep Nieuwsbegrip en Vreedzaam.

3. Informeer je collega’s over de activatie van de basispoortkoppeling

Voor de zomer maakten de leraren gebruik van het Vreedzaam lesmateriaal via een algemene inlog, uniek voor elke school.

Zodra de koppeling met Basispoort is geactiveerd, en de licentie is gecheckt door de CED-Groep kunnen leraren het programma Vreedzaam vinden bij ‘lesmateriaal’ in Basispoort. Inloggen gaat dus vanaf dan via www.basispoort.nl of via de snelkoppeling.

Maken je collega’s gebruik van een snelkoppeling? Let er dan op dat de snelkoppeling wel wordt vernieuwd en ze dus inloggen met hun Basispoortaccount.

Wat wordt de taak van de beheerder bij gebruik van Basispoort?

Als de koppeling eenmaal is geactiveerd en alle leraren toegang hebben tot het materiaal heeft de beheerder geen actieve rol meer in het faciliteren van toegang tot het programma. Dit verloopt allemaal automatisch via de Basispoortkoppeling. Wel blijft de beheerder de spin in het web tussen de school en de uitgeverij CED-Groep voor het programma Vreedzaam. De beheerder beheert het abonnement op het deelnemersdomein en is de interne contactpersoon voor vragen en opmerkingen over het gebruik van het deelnemersdomein.

Werkt je school niet met basispoort?

Dan verzorgen we voor alle leerkrachten van je school een directe inlog in het deelnemersdomein. Neem hiervoor contact op met onze helpdesk zodat we dit zo snel mogelijk in orde kunnen maken.

E-mail: online@cedgroep.nl of via telefoon: 010- 4071599

Nieuwe Beheerder?

Wanneer er een nieuwe collega de taak van accountbeheerder op zich neemt, moet deze worden gewijzigd in het systeem. Je kunt de nieuwe accountbeheerder doorgeven via het formulier:

Nieuwe beheerder doorgeven

Is er een nieuwe collega die de taak van accountbeheerder op zich neemt?
x