Teach cover boek

Yes, de Nederlandse vertaling van Teach Like a Champion 3.0 is nu officieel verkrijgbaar!

Teach Like a Champion 3.0 bevat aanvullende en verbeterde technieken, gloednieuwe hoofdstukken en een nóg betere onderbouwing vanuit de cognitieve psychologie.

Teach Like a Champion 3.0

Het praktische boek leert je hoe je een positieve en productieve klas kunt creëren. Een boek waar betrokkenheid, vertrouwen, respect, verantwoordelijkheid en uitmuntendheid voorop staan. Kortom, een excellente troef om het maximale uit jezelf en elke leerling te halen.

Bekijk het boek

Lancering

Op 11 mei 2022 vond de officiële lancering van Teach Like a Champion 3.0 plaats in de vorm van een live talkshow. In deze talkshow praatten we met niemand minder dan auteur Doug Lemov én met enthousiaste onderwijsprofessionals over het waarom en hoe van deze nieuwe editie.

Tijdens de online talkshow was het mogelijk om via de chat vragen te stellen aan Doug Lemov of aan de andere gasten. Daar is enthousiast gebruik van gemaakt. We zetten de tien meest gestelde vragen en de antwoorden voor je op een rij. De in het Engels gestelde vragen hebben we vast vertaald.

Talkshow terugkijken

Met Nederlandse ondertiteling

10 veel gestelde vragen uit de talkshow

Nederlandse filmpjes zijn nu in de maak. Met ingang van schooljaar 2022–2023 zijn ze beschikbaar. Amerikaanse filmpjes zijn te bekijken na aanschaf van het boek, via een unieke code.

Iedereen schrijft (Everybody writes )wordt vooral gebruikt voor formatieve schijfopdrachten. De leerlingen weten het antwoord op een vraagstuk nog niet, maar onderzoeken door een schrijfopdracht mogelijke antwoorden. De Stille schrijfsolo (Silent solo) is in combinatie te gebruiken met de techniek Iedereen schrijft. Bij deze techniek gaat het er vooral om dat je leerlingen leert om gedurende een langere periode zelfstandig hun gedachten op papier te zetten. Het gaat vooral om de actieve participatie. Er zijn geen foute antwoorden.

Veel Teach-technieken zijn ook te gebruiken voor leerlingen met een taalachterstand. Wel betekent dit dat een leerkracht vaker gewenste taal en bijbehorend ‘leerlinggedrag’ zal moeten modelen.

Er komt een nieuwe uitgave voor Teach ZML in het najaar van 2022.

De Teach-technieken zijn prima in te zetten in het mbo. Er is een speciale basiscursus voor docenten in het vo/mbo. Welke technieken je vooral gebruikt, hangt af van de situatie binnen de opleiding. Als je het beoogde effect van elk hoofdstuk of thema goed doorhebt, dan kun je daar zelf bewuste keuzes in maken.

Teach is geen lesmodel, maar de technieken passen prima binnen elk (directe) instructiemodel. Het geeft leraren concrete houvast en handvatten binnen de lesfasen .

Daar gaan vooral de technieken in hoofdstuk 3 Controle van Begrip op in. Juist hier is het van belang om te kiezen en een koppeling te maken met een instructiemodel (verrijking, verdieping, verlengde instructie).

Op veel PABO’s word het boek gebruikt of onder de aandacht gebracht tijdens colleges.

Waarschijnlijk zijn sommige technieken herkenbaar. Ze zijn niet voor niets gebaseerd op wat goede leerkrachten doen. Onze ervaring is dan ook ervaren leerkrachten door een aantal nieuwe technieken uit het Teach-boek geïnspireerd kunnen worden.

De technieken uit hoofdstuk 11 en 12 van Teach 3.0, te beginnen met Klare taal en 100% Radar.

x