TB 999 398

Nieuwe leerlijn Studievaardigheden vo

Soms zit het verschil tussen twee studieadviezen in het stukje ‘zelfstandig studeren’. Het leren plannen van huiswerk en het leren studeren gaat lang niet bij iedereen vanzelf. Daarom ontwikkelen we nu leerlijn Studievaardigheden vo, de opvolger van onze leerlijn Leren leren.

Uit de Staat van het Onderwijs 2022 blijkt dat een derde van de leerlingen hulp krijgt van hun ouders voor dit deel van vaardigheden. Tegelijkertijd is er weinig zicht op de kwaliteit van deze hulp en begeleiding. Om te zorgen dat iedere student de gelegenheid heeft om deze belangrijke vaardigheden goed onder de knie te krijgen, bevat de leerlijn Studievaardigheden voor het vo alle doelen waar middelbare scholieren aan moeten voldoen op het gebied van studievaardigheden. De leerlijn is bedoeld voor het voortgezet middelbaar onderwijs met een opbouw van klas 1 tot maximaal klas 6 (VWO).

Schrijf je in en win een spel
We leggen op dit moment de laatste hand aan deze nieuwe leerlijn. Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkeling en een seintje krijgen als hij beschikbaar is? Of heb je misschien vragen of suggesties voor ons? Schrijf je dan nu in.

Onder de inschrijvers verloten we 20 spellen van ‘Stap in de wereld’.

Op de hoogte blijven, of meepraten?

Schrijf je in en maak kans op een spel
x