VOLWASSENEN 111

Coaching van leidinggevenden

  • Hoe haal ik het beste uit mijn team?
  • Hoe geef ik effectieve feedback op basis van lesobservaties?
  • Hoe ga ik om met de verschillende rollen in mijn functie?

Als leidinggevende of onderwijscoördinator vervul je diverse rollen en stuur je een team van docenten aan die stuk voor stuk professionals zijn. Je wilt het beste uit je team halen en met elkaar een mooi resultaat neerzetten. Een veeleisende functie, die je vanuit je eigen stijl invult.

Feedback
Het kan een waardevolle verrijking zijn om in een vertrouwde sfeer feedback te krijgen op de manier waarop je je rol invult. Zo krijg je meer inzicht in jouw stijl, aanpak en effectiviteit. Je krijgt scherp waar jouw kracht ligt en welke zaken je misschien anders zou willen doen.

Schoolbrede of individuele ondersteuning
De CED-Groep ondersteunt leidinggevenden en onderwijscoördinatoren bij de uitoefening van hun functie. Daarbij hanteren we een schoolbrede of individuele aanpak, afhankelijk van de situatie op jullie school. In alle gevallen staan wij voor maatwerk.

Voor de schoolbrede aanpak bespreken we vooraf hoe de ondersteuning en aansturing op school is georganiseerd en hoe deze geoptimaliseerd kan worden. Vervolgens bepalen we bij welke processen onze ondersteuning gewenst is.

Voor de individuele aanpak adviseren en ondersteunen wij leidinggevenden 1-op-1. Op basis van een intake bepalen wij in overleg de doelen, ambities en omvang van de samenwerking.

Logo in rondje

Meer weten?

Zien jullie graag een effectieve, succesvolle aansturing en ondersteuning op onderwijskwaliteit binnen de school? Neem contact op met Karin Snoodijk.

x