Website comprix

Comprix-dag 2024

Jij slaat de maat!

Bieden wij goed onderwijs? Met die vraag in het achterhoofd kijken wij steeds naar onze klas, onze school en ons bestuur. De omgeving verandert, het curriculum wordt aangepast naar de nieuwste inzichten en er zijn volop technologische ontwikkelingen. Ook de rol van leerkracht, intern begeleider en directeur verandert. Om aan te sluiten bij die veranderingen is het belangrijk dat je meegroeit, zodat je goed en eigentijds onderwijs kan geven. Daarbij pak je zelf de regie: ‘Jij slaat de maat!’

Je staat daar niet alleen voor, maar je hebt jouw team om je heen. Zoals dat bij muziek maken gaat, is het belangrijk om daarin af te stemmen, te groeien, plezier te maken en een meesterstuk te componeren.

Elk team en iedere school binnen Comprix heeft haar eigen uitdagingen. Om hiermee aan de slag te gaan is een inhoudelijk kader nodig, waarbinnen elk team keuzes kan maken waarmee zij aan de slag gaat: van basisvaardigheden tot vernieuwende ideeën. Ook de rol die elke onderwijsprofessional hierin heeft, moet helder worden. Zodat je weet hoe je de regie over je eigen vak kan pakken.

Comprix-dag

Comprix organiseert een prachtige dag waarin jij, samen met alle collega’s, verschillende thema’s kunt behandelen. De dag zal een compositie zijn van stevige inhoud, energieke en muzikale intermezzo’s, interessante workshops en inspirerende voorbeelden van wat een team kan bereiken.

De Comprix-dag begint met er een spetterend optreden van Percossa. Een slagwerkact die garant staat voor spektakel! Humor, ontroering, krachtig: een kracht die onweerstaanbaar is. Stilzitten is onmogelijk! Vervolgens is er een masterclass van Paul Kirschner. Paul A. Kirschner is emeritus-hoogleraar Onderwijspsychologie aan de Open Universiteit. Kirschner publiceerde 400 wetenschappelijke artikelen en 14 boeken. Zijn expertise ligt op het gebied van leren en leerprocessen; hoe het leren en het lesgeven meer effectief, efficiënt en bevredigend gemaakt kan worden voor leerlingen en docenten. Hij schrijft ook regelmatig voor Didactief. Hij wordt gezien als expert op veel gebieden en vooral het ontwerpen van effectief en efficiënt onderwijs.

Daarna is het tijd om zelf aan de slag te gaan in één van de workshops. Vanuit het bestuur zijn onderwerpen geselecteerd waaruit de school een aantal keuzes kan maken. De professionals bepalen zelf én samen waarmee ze aan de slag willen gaan. Het merendeel workshops worden gegeven door ervaren adviseurs van de CED-Groep; ze weten goed wat er speelt in de school door eigen ervaringen en expertise. De tijd vliegt in een afwisselend en interactief ruim uur.

Na een heerlijke lunch zal Arnaud Oosterbaan ons meenemen in een interactieve en muzikale lezing over communicatie en leiderschap. Arnaud is een gepassioneerd dirigent met een grote interesse voor communicatie en leiderschap. Het ´in de kracht zetten’ van musici en publiek is zijn handelsmerk. Vervolgens is er gelegenheid voor een tweede keuze in de workshops.

Natuurlijk wordt de dag ook spetterend afgesloten met slagwerk en krijg je een passend aandenken aan deze dag.

Download hier het programma en overzicht van de workshops.

Inschrijven

Ben je nog niet ingeschreven? Neem dan contact op met jouw leidinggevende.

Alle deelnemers zullen aan de hand van de opgegeven voorkeuren ingedeeld worden in twee workshops. Zodra alle voorkeuren bekend zijn, ontvang je een bevestiging van jouw definitieve workshop indeling.

x