E learnings

De voordelen van blended leren

In deze tijd van werkdruk en lerarentekorten is de combinatie van nieuwe online mogelijkheden en fysieke cursusbijeenkomsten natuurlijk een groot voordeel. De online mogelijkheden integreren we in de cursussen, waarbij onze visie op online leren leidend is. Hierdoor hebben de online middelen echt een toegevoegde waarde en verhogen ze de leerrendementen van de cursussen.

Meer voordelen:

  • Leerstof grondiger bestuderen en zo vaak als nodig herhalen
  • Meer diepgang in online en fysieke bijeenkomsten
  • Meer tijd om te oefenen in fysieke bijeenkomsten
  • Meer tijd voor uitwisseling van kennis en ervaring in online en fysieke bijeenkomsten
  • Makkelijk vragen tussendoor delen met elkaar
  • Minder reistijd
  • Makkelijker combineren van werk en privé
  • Alle communicatie via het platform
  • Samen met je cursusgenoten vorm je een online community.

Superefficiënt, overzichtelijk en duurzaam dus!

Blended leren: waarom?

Een inmiddels ingeburgerde term in de onderwijswereld is ‘blended leren’: een mix van leeractiviteiten en interacties, al dan niet digitaal. Wat de beste activiteit is, hangt uiteraard helemaal af van de te behalen leerdoelen.

Sommige van onze cursussen zijn al blended en bevatten documenten en opdrachten in de online leeromgeving. We verruilden onze oude leeromgeving voor het nieuwe, handige Procademy. Dit platform biedt veel meer mogelijkheden, waardoor we een nog aantrekkelijker aanbod voor je kunnen creëren. Je zult merken dat het een heel gebruikersvriendelijk platform is, waarop je heel makkelijk online kunt samenwerken met je medecursisten en de opleider.

Per cursus bekijken we of het meerwaarde heeft om één of meer cursusonderdelen online aan te bieden. Dit kan een online toets zijn, een e-learning module, een online bijeenkomst, een filmpje, een online huiswerkopdracht of een interactieve werkvorm. Het belangrijkste is, dat jij je professioneel kunt ontwikkelen en de leerdoelen op de beste manier behaalt.

Praktijk

Door middel van de digitale klas blijf je ook tussen de fysieke bijeenkomsten door verbonden met de cursusleider en je medecursisten. Waardoor je altijd met medecursisten kunt sparren over vragen waar je in de praktijk tegenaan loopt en waar je successen kunt delen. De cursusleider ziet wat er tussen de fysieke bijeenkomsten door in de praktijk speelt en kan hier vervolgens in de bijeenkomsten nog directer op aansluiten.

Blended logo

Bekijk de blended cursussen

filter op "blended"
Naar het cursusaanbod
x