Groep5 196

Kansen na de M-toetsen

Toetsen zijn altijd een waardevolle thermometer om mee vast te stellen hoe je leerlingen ervoor staan. Dit jaar ligt dat ingewikkelder. Een vraag waar scholen nu hun hoofd over breken: hoe gaan we verder na de M-toetsen? En wat doen we als we de E-toets niet hebben afgenomen? We maakten een handig stappenplan, waarmee je weer grip krijgt op de resultaten en tot het beste onderwijs voor ieder kind komt.


Wat na de LVS-/M-toets?
Hoe heeft jouw school het toetsen afgelopen jaar aangepakt? Voor sommige scholen zijn de M-toetsen de eerste onafhankelijke data na een jaar. Heb je de de E-toetsen afgenomen, net voor of na de zomervakantie? Dan is dat heel voordelig, want dit maakt het mogelijk om de M-toetsen af te zetten tegen deze E-toetsen. Geen E-toets afgenomen? Dan kun je de resultaten alleen maar afzetten tegen de M-toetsen van vorig schooljaar. Het duiden van de data wordt dan een stuk lastiger, omdat je het effect van twee schooljaren meeneemt. Je kunt daardoor niet zien wat er in het huidige schooljaar is gebeurd. Wat nu?

Wat kun je doen? Een handig stappenplan
Data, duiden, doelen en doen. Dat zijn de vier solide pijlers van de beproefde aanpak Opbrengstgericht werken in 4D. We zetten in een handig stappenplan op een rij wat deze aanpak kan betekenen voor jouw school in deze fase. Praktisch, concreet én doeltreffend. Zo kom je tot het beste onderwijs.

Meer weten over begrijpend lezen en de LVS-toetsen? Nieuwsbegrip biedt een praktische brochure en een webinar over het interpreteren van de toetsresultaten en de stappen die je daarna kunt zetten. Naar Nieuwsbegrip

Gratis stappenplan

Vol praktische en concrete tips
x