IKCA DANS 072

Kindvolgsysteem invoeren? Zo helpen we je!

Bij de invoering van een kindvolgsysteem komt veel kijken. Natuurlijk wil je dat dit goed en deskundig gebeurt, zodat je eruit kunt halen wat je nodig hebt. Alvast een paar aandachtspunten om rekening mee te houden.

Aandachtspunten bij de invoering

  • De invoering van het kindvolgsysteem gebeurt meestal gefaseerd. We starten met het ontwikkelingsdomein van jullie voorkeur.
  • Studiebijeenkomst(en) zijn een goede manier om een kindvolgsysteem te leren kennen. Je leert hoe het systeem in elkaar zit en hoe je ermee werkt.
  • Om te zorgen dat iedereen op eenzelfde manier observeert, geven we ook begeleiding op de werkvloer.
  • Kiezen jullie voor een digitaal kindvolgsysteem? Voor sommige collega‚Äôs is dat geen probleem, voor anderen is dat een pittige uitdaging. In alle gevallen zorgen we dat iedereen ermee uit de voeten kan.
  • Werken jullie samen met een basisschool? Dan betrekken we bij de invoering ook de leerkrachten van groep 1 en 2. Zo ontstaat een krachtige doorgaande lijn.
  • Een goede borging binnen de organisatie is belangrijk. Daarom betrekken we bijvoorbeeld ook de locatiemanager/pedagogisch coach bij het traject. We kunnen voor hen extra scholing en begeleiding verzorgen. Zo kunnen zij pedagogisch medewerkers zelf begeleiden en coachen. We maken onszelf graag overbodig!

Wij helpen jou graag bij de invoering
Onze ondersteuning is afgestemd op jullie situatie en behoeften. Wij zorgen ervoor dat iedereen het nieuwe kindvolgsysteem onder de knie krijgt. Samen bepalen we welke (aanvullende) begeleiding of training hiervoor nodig is.

Hulp bij kiezen van kindvolgsysteem
Heb je nog niet bepaald welk kindvolgsysteem het beste past bij de wensen en ambities van jouw organisatie? We helpen je graag om een goede keus te maken. We helpen je graag bij de invoering van deze kindvolgsystemen:

Kindvolgsystemen
Logo in rondje

Meer weten?

Wil je weten hoe snel en eenvoudig je aan de slag kunt met een nieuw kindvolgsysteem? Neem contact met ons op.

x