TB 939

Uitgelicht: Teach Like a Champion

  • Hoe bouwen we een sterke klassencultuur?
  • Hoe verbeteren we de werkhouding van de leerlingen?
  • Welke mogelijkheden zijn er voor het controleren van begrip van leerlingen?

Leerlingen verdienen het beste onderwijs. Goed functionerende teamleden met de juiste skills zijn de sleutel voor het beste resultaat. De CED-Groep bracht het succesvolle Teach Like a Champion van Doug Lemov naar Nederland. Het programma zit boordevol praktische technieken om je leerlingen te prikkelen en uit te dagen.

Een team vol kampioenen
Teach Like a Champion maakt letterlijk ‘kampioenen’ van je docenten. De kwaliteit van hun vaardigheden verbetert, leerlingen voelen zich veel meer betrokken en hun prestaties verbeteren. Lesgeven en les krijgen worden leuker! Lees meer over de tientallen didactische en pedagogische technieken om meer uit de leerlingen te halen.

Maatwerk begeleiding
De CED-Groep ondersteunt docenten om de basistechnieken van Teach Like a Champion in hun vingers te krijgen. We kunnen onder andere een maatwerkprogramma aanbieden, waarin we aansluiten bij de zaken die voor de school het meest relevant zijn. Bijvoorbeeld controleren van begrip, versterken van de klassencultuur of het verbeteren van studiehouding. Mogelijke onderdelen van een programma zijn studiebijeenkomsten, een online leeromgeving, lesbezoeken, intervisie en coaching.

Lees meer over Teach Like a Champion

Teach is voor mij een gereedschapskist, waarmee ik het leerrendement in mijn klas kan verhogen. Het draagt bij aan een fijner leerklimaat.

Mirjam de Klerk, teamleider en docent

Bliksemstart: speciaal voor beginnende docenten

Startende docenten, zij-instromers en herintreders vinden de eerste periode voor de klas vaak behoorlijk pittig. Te vaak zorgt dat ervoor dat zij afhaken.

Met het programma Bliksemstart worden beginnende docenten in 100 dagen tijd topdocenten. Wij coachen en begeleiden hen aan de hand van dit bewezen programma. Ze worden goed voorbereid en versterken hun vaardigheden, waardoor ze meer vertrouwen hebben in hun eigen kunnen.

Lees meer over wat we kunnen doen voor zij-instromers.

Ik heb veel boeken gelezen over didactiek en docentschap, en Teach is echt favoriet. Ik heb ook veel aan de bijeenkomsten gehad waarin goed wordt uitgelegd waaróm iets werkt. Ik kon meekijken hoe de trainer een techniek toepaste, zodat ik het zelf in mijn eigen les kon toepassen.

deelnemer Teach Like a Champion

Logo in rondje

Benieuwd hoe we de docenten op jouw school laten groeien?

Neem contact op met Karin Snoodijk.

x