BB 751

Bliksemstart

  • Wat zijn de belangrijkste dingen waar ik als startende leerkracht aandacht aan moet besteden?
  • Hoe hou ik op een ontspannen manier orde?

Een goede start in het onderwijs
Goed lesgeven is een kunst, die ontstaat vanuit een passie voor het leren. Als je deze kunst verstaat, ben je al een heel eind. Veel startende leerkrachten, zij-instromers en herintreders ervaren de eerste periode voor de klas als pittig. Er komt zoveel tegelijk op je af en je zit met veel vragen en onzekerheden. Doe ik het wel goed? Kan ik het eigenlijk (nog) wel? Waarom luisteren mijn leerlingen soms heel geboeid en lukt het me op andere momenten juist niet om hun aandacht vast te houden?

Word een topleraar in 100 dagen
Ben je een startende leerkracht, zij-instromer of herintreder en wil je je snel competent voelen in de eerste periode dat je (weer) voor de klas staat? Speciaal voor jou ontwikkelde de CED-Groep Bliksemstart. Dit is een pallet aan praktische technieken en werkwijzen die zijn gebaseerd op het onderzoek en de bevindingen van Paul Bambrick en het gedachtengoed van de ‘Uncommon Schools’. Misschien leuk om te weten: ook het succesvolle Teach Like a Champion is op de pijlers van Uncommon School gebaseerd. Bliksemstart zet je vlot en grondig op het goede spoor en helpt je om in korte tijd effectiever en met meer plezier les te geven.

Effectief klassenmanagement en activerende didactiek
In Bliksemstart staat effectief klassenmanagement en activerende didactiek centraal: beide zijn essentieel bij de eerste fase van je loopbaan. Je leert bijvoorbeeld hoe je routines aanleert bij leerlingen, hoe je een rustige en nette klas realiseert en hoe je zorgt voor interactie tussen leerlingen. Ook leren we je om te gaan met werkdruk.

Bliksemstart is oorspronkelijk ontwikkeld voor beginnende leerkrachten, zij-instromers en herintreders. In de praktijk merken we dat ook ervaren leerkrachten Bliksemkracht waarderen. Het helpt hen om vaardigheden aan te scherpen of in hun handelen de puntjes op de i te zetten.

Logo in rondje

Contact

Wil je investeren in je leerkrachtvaardigheden met Bliksemstart? Neem hiervoor contact op met Hanke Geurts.

x