TB 999 344

Versterken didactische vaardigheden

  • Hoe kan ik mijn leerlingen blijven boeien met eigentijds onderwijs?
  • Hoe kan ik inspelen op niveauverschillen binnen de klas?
  • Hoe kan ik mijn leerlingen meer autonomie geven voor hun eigen leerproces?

Je wilt jezelf als docent blijven ontwikkelen en investeren in je vaardigheden en competenties. Bijvoorbeeld op de volgende gebieden.


Differentiatie
Natuurlijk wil je de sterke, de zwakke én de gemiddelde leerlingen zo goed mogelijk vooruit helpen. Maar hoe doe je dat? De CED-Groep biedt je handvatten aan om op een praktische en effectieve manier te differentiëren. Zo behaal je hogere lesopbrengsten en vergroot je het welbevinden van je leerlingen.

Lesgeven vanuit een passend lesmodel
Een duidelijke en herkenbare lesopbouw biedt structuur en veiligheid. De CED-Groep ontwikkelde het Doordacht Passend Lesmodel (DPL), geïnspireerd op het directe instructiemodel. Hiermee houd je zicht en grip op het behalen van (tussen)doelen. We ondersteunen je graag om het model goed en soepel toe te passen in je lessen.

Coöperatief leren
Coöperatief leren dreigt steeds meer een containerbegrip te worden en een synoniem voor samenwerken. Een gemiste kans, omdat het juist een belangrijk kenmerk is van effectief onderwijs. Maar dan moet het wel doordacht en gericht worden ingezet. Wij leren je hoe je dat doet.

Effectief feedback geven
Feedback is sleutel tot leren. Versta jij de kunst om effectief feedback te geven of wil je je hier verder in ontwikkelen? De CED-Groep ondersteunt je erbij.

Breinkennis
Hoe kun je jouw leerlingen helpen om hun brein optimaal open te stellen voor het ontvangen, verwerken en terughalen van kennis? We maken je graag op een praktische manier wegwijs in de wereld van het puberbrein.

Uitgelicht: Teach Like a Champion
Wil je kampioen worden in lesgeven? De CED-Groep bracht het succesvolle Teach Like a Champion van Doug Lemov naar Nederland. Teach Like a Champion bevat 62 technieken die jou helpen om meer uit je leerlingen te halen. Met de technieken leg je de lat hoog, bouw je aan een sterke klascultuur, stimuleer je de ratio en het denkvermogen van leerlingen en bevorder je hun zelfvertrouwen. Je leest er meer over op www.teachnederland.nl

TB 330

Meer weten?

Wil je investeren in jouw didactische vaardigheden? Neem contact met ons op.

direct contact