Basiscursus Teach Like a Champion 3.0 (vo)

Teach uit boek VO

Ben je op zoek naar meer betrokkenheid van leerlingen tijdens je instructie? Wil je op een snelle efficiënte manier checken of de leerlingen je instructie begrepen hebben? Zou je een verbeterslag willen maken in jouw klassenmanagement en de leeropbrengsten? De 63 technieken van Teach Like a Champion helpen je op weg.

Ik wil een teamtraining voor mijn school. icon-arrow-right

Ben je op zoek naar meer betrokkenheid van leerlingen tijdens je instructie? Wil je op een snelle efficiënte manier checken of de leerlingen je instructie begrepen hebben? Zou je een verbeterslag willen maken in jouw klassenmanagement en de leeropbrengsten? De 63 technieken van Teach Like a Champion helpen je op weg.

Met de technieken leg je de lat hoog, bouw je aan een sterke klascultuur en stimuleer je het denkvermogen van je leerlingen of studenten.

Word jij ook een kampioen in lesgeven?

Maak dan kennis met Teach Like a Champion, het meesterlijke boek van Doug Lemov dat de CED-Groep vertaalde voor de Nederlandse onderwijsmarkt. Teach Like a Champion bestaat uit maar liefst 63 bruikbare technieken, die onmiskenbaar bijdragen aan betere prestaties van leerlingen.

Inhoud

In de basiscursus leer je werken met de belangrijkste basistechnieken van Teach Like a Champion. Deze technieken hebben te maken met:

 • neerzetten van een sterke gedragscultuur in de klas
 • het hebben van hoge verwachtingen van leerlingen
 • genereren van betrokkenheid bij leerlingen
 • activeren van leerlingen

We gebruiken praktijkvoorbeelden, simulatieactiviteiten en reflectieopdrachten. In deze cursus ligt een sterke nadruk op docentvaardigheden in relatie tot opbrengstgericht en resultaatgericht werken.

Resultaat

 • Je kent de achtergronden en de opbouw van het boek Teach Like a Champion.
 • Je bent getraind in diverse Teach-technieken.
 • Je kent de hoofdgedachten van Teach Like a Champion: controle van begrip, studiehouding, ratio en klascultuur. Je kunt deze koppelen aan Teach-technieken.
 • Je kunt de technieken in de praktijk toepassen en reflecteren op je eigen handelen.

"Ik heb tijdens en na de lerarenopleiding veel boeken gelezen over didactiek en docentschap. Ik kan zeggen dat Teach echt een favoriet is. Juist omdat het boek uitgaat van een praktische handeling (de techniek) en daarna de literatuur erachter uitlegt, spreekt dit boek mij aan. Vaak is het andersom, dan is het vier paragraven literatuur en twee regels over wat je eventueel kunt toepassen in de klas. Natuurlijk is de wetenschappelijke onderbouwing belangrijk, maar ik vind niet dat Teach hierop inlevert. Ik heb ook echt veel aan de bijeenkomsten gehad. Er wordt goed uitgelegd waaróm iets werkt en ik kon constant ‘afkijken’ bij de trainer om te zien hoe hij een techniek toepaste. Dit is vrij uniek en zo werd ik echt ondergedompeld in de materie. Tevens was er veel ruimte om onze eigen praktijkervaringen te delen in de groep. Ik zeg altijd: als ik een training volg/lezing bijwoon over didactiek wil ik mijn les van de volgende dag al iets kunnen toepassen. Dat is zeker gelukt bij de TLAC trainingen. Dank daarvoor!"

Reactie cursist

Gebruikersvriendelijke online leeromgeving

In de Basiscursus Teach Like a Champion 3.0 combineren we de fysieke cursusbijeenkomsten met online lesactiviteiten. Hiervoor krijg je toegang tot Procademy, onze gebruikersvriendelijke online leeromgeving. Je vindt hier documenten die je kunt raadplegen en de praktijkopdrachten. Ontdek de voordelen van blended leren.

Extra informatie

 • Kijk voor meer informatie over Teach Like a Champion op: www.teachnederland.nl.
 • Bij de opdrachten hoort het bestuderen van de literatuur. Tijdens de eerste bijeenkomst ontvang je het boek Teach Like a Champion.
 • Je ontvangt een certificaat wanneer je aanwezig bent geweest tijdens alle bijeenkomsten, de literatuur is bestudeerd, de video-opnamen zijn gemaakt en de opdrachten als voldoende zijn beoordeeld.

Primair onderwijs

Werk je in het primair onderwijs? Schrijf je dan in voor Basiscursus Teach Like a Champion (po).

Teamtraining

Is de cursus Teach Like a Champion iets waar je met het hele team mee aan de slag wil? Vanaf ongeveer 8 deelnemers kun je kiezen voor een teamtraining, die we geven op de locatie van jouw keuze. Klik onderin deze pagina op 'Ik wil een teamtraining voor mijn school' en laat je wensen weten. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

V0201/S7212

Ik wil een teamtraining voor mijn school. icon-arrow-right
 • Blended logo
 • Teach Like a Champion Logo
 • Inclusief boek!
  Teach3 400x400 kopie
 • x