Mignon van Hasselt →

Taal – praktijk - ontwikkelen
Mignon van Hasselt 3

Mignon van Hasselt →

Ontwikkelaar/ onderzoeker

010 4071 599

m.vanhasselt@cedgroep.nl

Bekijk mijn profiel op LinkedIn

Taal is zeg maar echt mijn ding

Misschien ken je het boek Taal is zeg maar echt mijn ding van Paulien Cornelisse wel. Deze titel is mij op het lijf geschreven. Hoe kinderen taal leren, hoe volwassenen een tweede (of derde, vierde) taal leren, meertaligheid in de samenleving, taalgericht vakonderwijs, spreekwoorden, dialecten… Ik vind het allemaal even interessant. Niet voor niks studeerde ik Taalwetenschap, met een specialisatie in Nederlands als tweede taal, en noem je mij dus ‘linguïst’. Na mijn studie ging ik aan de slag als ontwikkelaar bij de CED-Groep, en dat doe ik nu al ruim vijftien jaar met veel plezier.

Begrijpend lezen met Nieuwsbegrip

Ik ontwikkelde lesmateriaal voor het voorgezet onderwijs en de internationale schakelklassen, maar de laatste jaren werk ik vooral als auteur binnen het Nieuwsbegripteam. Ik ontwikkel voor Nieuwsbegrip Nederland, Nieuwsbegrip Fictie, Nieuwsbegrip Vlaanderen en Newswise (het Engelse ‘broertje’ van Nieuwsbegrip). Daarnaast maak ik deel uit van de Nieuwsbegrip helpdesk en ontwikkel ik met enige regelmaat Nieuwsbegriplessen op maat voor externe opdrachtgevers.

Een les maken die een kop en een staart heeft en waarmee de leerlingen echt iets geleerd hebben, over een onderwerp dat bij hun belevingswereld past en hen aanspreekt. Als ik zo’n les gemaakt heb, ben ik pas echt tevreden.

"Bij Nieuwsbegrip ontwikkelen we lessen begrijpend lezen die aansluiten bij de actualiteit."

Mignon van Hasselt

Van theorie naar praktijk

We kijken daarmee ook naar de laatste inzichten op het gebied van onderzoek naar begrijpend lezen. Die koppeling van theorie en praktijk vind ik het mooie aan mijn werk. Ook de leraar kunnen ontzorgen met een goede, doordachte les, vind ik een meerwaarde van ons werk. En omdat ik, voordat ik een goede tekst over een onderwerp kan schrijven, eerst desk research over een onderwerp moet doen, leer ik er zelf ook nog eens een hoop van. Dat ik dat zo leuk vind, past precies in het motto van de CED-Groep: Als leren je lief is. Ik ben dankbaar dat ik elke dag weer iets nieuws mag leren.

Mignon van Hasselt 2

Mignon van Hasselt

Stuur mij een email

Direct contact
x