IKCA dreumes 363

Vreedzame voor de kinderopvang

  • Wat is Vreedzame voor de Kinderopvang precies?
  • Hoe werken we samen aan een groep die om elkaar geeft?

Een vreedzame peutergroep?

Is het mogelijk om een peutergroep te hebben waar kinderen om elkaar geven, oefenen met samen spelen en waar iedereen zich veilig voelt? Vreedzaam is een compleet programma voor sociale competenties en burgerschapsonderwijs, dat speciaal is doorontwikkeld voor de kinderopvang. Vreedzame kinderopvang dus, waar peuters ontdekken dat ook zij al een stem hebben. Wat is jouw rol in de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen?

“Je neemt deze aanpak de hele dag in alles mee; het is onderdeel van je pedagogisch handelen. Daarnaast zijn er specifieke momenten waarop je gericht een vreedzame activiteit of hulpmiddel inzet."

-Anoeska den Broeder, pedagogisch medewerker Vleuterweide

Vreedzame Kinderopvang

Door de gerichte training van de managers, pedagogisch medewerkers en pedagogische coaches leren de professionals op de groep zelf actief de grondprincipes van Vreedzaam uitdragen in hun gedrag en pedagogisch handelen. Hierdoor pikken de kinderen deze vaardigheden gemakkelijk op en passen zij deze ook toe. Door de training en activiteiten ontstaat er eenduidigheid in de benadering van kinderen. Iedereen in de organisatie wordt zich daarnaast steeds meer bewust van zijn eigen handelen.

BB 322

Het Jonge Kind

Benieuwd wat Vreedzaam in de Kinderopvang voor jou kan betekenen?

Lees meer
x