IKCA dreumes 008

Integraal Kindcentrum (IKC)

  • Hoe zorgen we voor een goede afstemming tussen alle betrokken partijen?
  • Hoe maken we krachtige keuzes waar iedereen zich in kan vinden?

Een IKC voor optimale kansen
Kinderen veilig laten ontwikkelen, in een vertrouwde omgeving. Hun talenten ontdekken, met de optimale kansen om ze ook te ontplooien. Spelen, leren en ontdekken, begeleid door een gedreven team professionals dat vanuit eenzelfde visie denkt en werkt. De ouders optimaal ontzorgd. Vanuit dit streven slaan steeds meer organisaties voor kinderopvang en scholen de handen ineen, om samen als integraal kindcentrum te zorgen voor de beste kansen voor ieder kind. Om een IKC te realiseren, is een soepele samenwerking nodig tussen alle betrokkenen. Hoe organiseer je dat?

Vanuit een nulmeting van de CED-Groep werkten we in korte stappen naar behapbare doelen toe. Zo konden we waar nodig altijd heel flexibel weer bijsturen.

Gert Broekhuizen, clusterdirecteur Stichting Voila (Leusden)

Soepel proces van veranderen
Ervoor zorgen dat onderwijs en opvang naadloos in elkaar overgaan, is een heel proces. Stap één is om te zorgen dat de juiste mensen aan het roer staan van de verandering. Daarna is het zaak om zo efficiënt mogelijk tot een plan te komen en dat te gaan uitvoeren. Onderweg kom je van alles tegen, en zul je misschien keuzes moeten heroverwegen. Hoe ga je hier flexibel mee om? Het mag duidelijk zijn dat je dit alles niet zomaar even doet. Wil je meer weten over het vormen van een IKC? Lees meer via onderstaande button. Ook kun je deze e-books downloaden:

E-book Krachtig organiseren

E-book Integraal kindcentrum (IKC)

Logo in rondje

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Lees meer over IKC's en de mogelijkheden voor begeleiding van de CED-Groep.

Lees meer
x