BEELD 263

Thuiswerk materialen - Primair onderwijs

Nieuwsbegrip

Thuis werken met Nieuwsbegrip Goud:

Alle wekelijkse nieuwe lessen zijn voor leerlingen ook thuis beschikbaar als je met Nieuwsbegrip pakket Goud werkt. Check hier hoe je leerlingen thuis kunt laten inloggen als er een koppeling is met Basispoort. Via Nieuwsbegrip Goud kunnen de leerlingen de actuele tekst digitaal lezen. Ze vullen hun aantekeningen en antwoorden op de sleutelvragen digitaal in.

Nog geen Goud-licentie? De Nieuwsbegripbeheerder kan direct een proeflicentie aanvragen (na inloggen op beheerdeel). Proeflicentie verlengen of opnieuw aanvragen? Neem even contact op via licenties@cedgroep.nl. In dit geval is dat altijd mogelijk.

Voor iedereen: kant en klare leeslessen

Heb je op school geen Nieuwsbegrip? Wij hebben vier kant-en-klare pakketten waarmee leerlingen individueel en zelfstandig aan het werk kunnen, voor groep 4 t/m VO). Je vindt deze pakketten onderaan deze pagina.

Nieuwsrekenen

Laat je leerlingen thuis werken met de contextopgaven van Nieuwsrekenen! Nieuwsrekenen maakt wekelijks contextopgaven op zes niveaus aan de hand van het Nieuwsbegriponderwerp. Je kunt de lessen gratis downloaden op deze pagina.

Vreedzaam

Vanuit Vreedzaam geven we een aantal ideeën om thuis te doen:

De opsteker-challenge
Deze challenge van Vreedzaam ‘Thuis’ wil je je kinderen zeker laten doen. De Minister-president zei het al: let een beetje op elkaar. Met behulp van deze challenge zorg je samen voor een gezellige sfeer. Daarnaast kun je inspiratie halen uit de activiteit ‘een opsteker-slinger’ maken.

De opstekerslinger, samen met ouders
Dit is een uitnodigende, eenvoudige activiteit waar alle kinderen, ouders en leerkrachten van de groep een steentje aan bij kunnen dragen. Er wordt gestart met een korte les, gevolgd door een korte dagelijkse vervolgactiviteit (gedurende ongeveer twee weken).

We hebben hart voor elkaar
Juist nu ons leven door het Coronavirus verandert, is het belangrijk dat we hart hebben voor elkaar. In deze Vreedzaam Thuis besteden we aandacht aan omgaan met gevoelens. Want met Corona komen ook gevoelens onze levens binnen!
Download Vreedzaam Thuis: we hebben hart voor elkaar


Bekijk ook

x