TB 556

Tips voor afstandsonderwijs

Onderwijs op afstand, hoe richt je dat in? Bekijk ons overzicht met tips en adviezen.

5 tips voor thuisonderwijs (ouders)
Nu er massaal thuisonderwijs gegeven wordt, hebben ouders vragen over het zelfstandig werken (kinderen basisschoolleeftijd). Hoe pak je het aan en hoe geef je feedback als ouder? Hier hebben we als CED-Groep een leuk filmpje over gemaakt om te delen met ouders.

De informatie komt uit onze Leerlijn Leren leren en Teach Like a Champion.

Zie ook deze ‘5 praktische thuisleertips infographic. Met informatie over hoe lang kan je kind zelfstandig werken (per groep). Voor op de koelkast!

5 tips voor thuisonderwijs ouders

Thuisonderwijs - Hoe pak je het aan en hoe geef je feedback als ouder?

Primair onderwijs:
Bekijk het overzicht met tips voor afstandsonderwijs in het basisonderwijs.

Voorgezet onderwijs:
Bekijk het overzicht met tips voor afstandsonderwijs in het voortgezet onderwijs.

Tips voor toetsen op afstand:
Er leven momenteel veel vragen over toetsen op afstand. We zetten de antwoorden voor je op een rij. Deze komen voort uit een Q&A sessie in april 2020 van de CED-Groep en de Universiteit van Utrecht, in samenwerking met NUOVO-scholen in Utrecht. De tips zijn afkomstig van de adviseurs: Brigitte van Hilst (CED-Groep), Claudy Oomen (Universiteit Utrecht), Raoul Sahetapy (NUOVO bedrijfsbureau).

Blogserie Teach Like a Champion - Online lesgeven


Het lesgeven op afstand onder de knie krijgen - Twee manieren van lesgeven.
Er is het afgelopen jaar veel veranderd in wat er van leerkrachten gevraagd wordt. De Teachcommunity is wereldwijd overgegaan op online lesgeven en ook hier blijkt het nuttig te zijn om te kijken naar collega’s en inspiratie van ze op te doen.

Technieken in de praktijk; Digitale Drempel

Continuïteit, verbondenheid en verantwoordelijkheid. Dit zijn belangrijke termen in het onderwijs. In je online lessen kan je dit ook bereiken.

Technieken in de praktijk; Deelnameratio

Een van de belangrijkste doelen van een leerkracht is de leerling zelf zoveel mogelijk van het werk te laten doen (Doug Lemov)

Doe jij mee met TeamUp Thuis?
TeamUp weet hoe je kinderen in moeilijke tijden kunt steunen. Daarom hebben we onze TeamUp op School spel- en beweegoefeningen aangepast voor de coronacrisis. Voor alle kinderen van 6 tot en met 11 jaar en hun ouders in Nederland.
Doe jij mee met TeamUp Thuis?

Voldoe aan de AVG
Vanzelfsprekend wil je ook in deze bijzondere tijd blijven voldoen aan de AVG-wet en de privacy van je leerlingen blijven waarborgen. Dit betekent dat je afspraken maakt over deze bijzondere manier van lesgeven. Laat bijvoorbeeld aan je leerlingen weten dat ze geen schermafdrukken en/of opnames maken en delen gedurende de tijd dat ze ingelogd zijn in een digitale leerlingomgeving.
Om het wat gemakkelijker te maken voor je hebben we een overzicht gemaakt van programma's om mee te beeldbellen, die AVG-veilig zijn. Ook geven we je aan aantal tips mee. Bekijk het overzicht.

Wil je met nieuwe software gaan werken? Zorg voor een verwerkersovereenkomst.

Tip: kijk ook bij lesmaterialen en thuisoefenmateriaal dat je als leerkracht zo door kunt geven aan ouders. Deze vind je hier.

x