BB 604

Uitgelicht: Teach like a Champion

Lesgeven als een kampioen, welke leerkracht voelt daar niet voor? Hoe pak je dat aan?

Lesgeven als een kampioen
Het leerproces van je leerlingen begint bij jou. Met jouw kwaliteiten maak jij het verschil. Als jij je competent voelt, zie je dat terug in je groep én de resultaten. Wil jij kampioen worden in lesgeven? De CED-Groep bracht het succesvolle Teach Like a Champion van Doug Lemov naar Nederland. Het zit boordevol praktische technieken om je leerlingen te prikkelen en continu uit te dagen en om de effectieve leertijd te vergroten. Als je deze technieken onder de knie hebt, bereik je nog meer!

Hoe word ik een betere leerkracht
In Teach Like a Champion zijn de werkwijzen van honderden ‘excellente leerkrachten’ vertaald naar 63 technieken die jou helpen om meer uit je leerlingen te halen. Van leerlingen begroeten tot supersnel blaadjes uitdelen, van ongevraagd beurten geven tot wachten op een antwoord. Met deze technieken leg je de lat hoog, bouw je aan een sterke klascultuur, stimuleer je de ratio en het denkvermogen van leerlingen en bevorder je hun zelfvertrouwen. De technieken helpen jou om de les optimaal te structureren en te plannen en om handige routines op te bouwen die fijn werken voor jou en je leerlingen. De kracht van Teach Like a Champion is dat het heel praktisch is: de Teach-technieken zijn direct toepasbaar in alle voorkomende lessituaties en -fases, het is bijvoorbeeld prima te gebruiken bij bordsessies.

Teach-trainingen
De adviseurs van CED-Groep zijn door Doug Lemov zelf getraind om in Nederland trainingen te geven op scholen. Meer over deze aanpak lees je op www.teachnederland.nl.

Leerkrachten over Teach Like a Champion

Logo in rondje

Contact

Schuilt er in jou ook een kampioen? Neem contact op met Carla van Doornen.

x