Untitled design 6

TeamUp wint prestigieuze ‘Laureus Sport for Good’ Award 2023

TeamUp, een Nederlands hulpprogramma dat zich richt op de mentale gezondheid met sport en spel van door oorlog getroffen kinderen heeft de Laureus Sport for Good Award 2023 gewonnen. De prijs wordt uitgereikt aan een organisatie of individu die de kracht van sport gebruikt om de levens van jongeren te verbeteren. TeamUp is ontwikkeld door Save the Children, UNICEF Nederland en War Child en wordt door Laureus gesteund via het ‘Sport for Peace and Humanitarian Action Fund’, dat in 2022 is opgericht. De prestigieuze prijs is uitgereikt in Parijs.

Ook op school

Samen met partners Save the Children, UNICEF Nederland en War Child heeft de CED-Groep gewerkt aan het programma TeamUp op School. TeamUp op School richt zich op het stimuleren van de sociaal-emotionele ontwikkeling van leerlingen in het primair (nieuwkomers)onderwijs en versterkt daarmee hun welbevinden. Tijdens gestructureerde sport- en spelactiviteiten bouwen leerlingen sociale en emotionele vaardigheden op

De kracht van sport

Laureus Sport for Good steunt momenteel meer dan 275 programma's in meer dan 50 landen die de kracht van sport gebruiken om levens te veranderen.

Opgericht in antwoord op de uitdaging van Nelson Mandela tijdens de eerste Laureus World Sports Awards in Monaco in 2000 dat "sport de kracht heeft om de wereld te veranderen", is het onze visie om sport te gebruiken als een krachtig en kosteneffectief instrument om kinderen en jongeren te helpen geweld, discriminatie en achterstand in hun leven te overwinnen.

In de afgelopen 20 jaar heeft Laureus Sport for Good meer dan 150 miljoen euro ingezameld voor de sector Sport voor Ontwikkeling en, samen met onze partners, het leven van bijna 6 miljoen kinderen en jongeren bereikt en helpen veranderen.

Jaarlijkse Award uitreiking

Het jaarlijkse evenement, dat voor het eerst in 2000 werd gehouden, eert de grootste en meest inspirerende sporttriomfen van het jaar en laat het werk van Laureus Sport for Good zien.

Een wereldwijde publieksstemming bepaalt de winnaar van de Laureus Sporting Moment of the Year award, die één inspirerend verhaal eert dat de kracht van sport weergeeft om mensen te inspireren en samen te brengen.

De Awards worden wereldwijd uitgezonden en bieden ook een wereldwijd platform voor de ondersteuning van Laureus Sport for Good, door het ongelooflijke werk dat wordt gedaan om jonge levens over de hele wereld te veranderen onder de aandacht te brengen. Elk jaar wordt één programma erkend voor zijn uitstekende werk door middel van de Laureus Sport for Good Award.

Wil je meer weten over Team Up?
Meer informatie

Of bekijk de flyer


x