Hangmat zomerlezen 2024

Toptitels voor in je hangmat

Die heerlijke periode waarin je in alle rust terugkijkt op het afgelopen schooljaar en waarin inspiratie kan opborrelen voor het volgende jaar is begonnen. Of je nu in je hangmat ligt, voor je tentje zit of op een luchtbed dobbert: een goed boek hoort er natuurlijk bij. Over welk onderwerp wil je nu echt eens meer weten? Laat je inspireren door onze meest populaire boeken.

Teach Like a Champion 3.0

Wat maakt een leraar excellent? Auteur Doug Lemov deelt alle geheimen achter die leerkrachten waarbij het allemaal vanzelf lijkt te gaan. Ontdek de 63 praktische technieken die hij ontwikkelde. Ken je Teach 1.0 of 2.0 al? Dan is het ook voor jou een aanrader, want 3.0 bevat aanvullende en verbeterde technieken, gloednieuwe hoofdstukken en een nóg betere onderbouwing vanuit de cognitieve psychologie.

Teach3 400x400 kopie

Bouwen aan onthouden

Wetenschappelijke inzichten over leren en onthouden zijn vertaald naar vier concrete instructietechnieken: Voorkennis activeren, Gespreid oefenen, Informatie ophalen en Gevarieerd oefenen. De illustratieve voorbeelden en praktische handvatten zorgen ervoor dat je direct aan de slag kunt in de klas.


Boek Bouwen aan onthouden perspectief

Doordacht Passend Lesmodel

Een goed lesmodel zorgt voor structuur, veiligheid, een grotere kans op leren en plezier in leren. De CED-Groep heeft een onderscheidend lesmodel ontwikkeld waarin de laatste inzichten uit de wetenschap en toepassingen in de klas zijn verwerkt. In dit boek lees je over de uitgangspunten en een succesvolle uitvoering van het Doordacht Passend Lesmodel.

Boek DPL 2022 perspectief

Bliksemstart

De eerste periode van je loopbaan als leerkracht kan een behoorlijke worsteling zijn. Bliksemstart helpt je om in korte tijd beter en met meer plezier les te geven. Met Bliksemstart werk je gericht aan je eigen ontwikkelpunten. In kleine stapjes versterk je je klassenmanagement en didactische vaardigheden.

Bliksemstart Basis 400x400 0093 Laag 11

Opbrengstgericht werken in 4D

Deze volledig herziene opvolger van Duiden en Doen is een aanwinst voor alle ib’ers, directies en besturen. Je ontdekt de kracht van opbrengstgericht werken met heldere uitleg, pakkende voorbeelden en krachtige tips. Zo krijg je grip op je onderwijskwaliteit en de leeropbrengsten en word je wegwijs in de wereld van Data, Duiden, Doelen en Doen.

OGW4 D 400x400

Teach like a champion 3.0 - ZML-editie

Geïnspireerd op het eerder verschenen succesvolle boek van Doug Lemov, is deze speciale uitgave voor het het ZML en andere vormen van Gespecialiseerd (Basis) Onderwijs geheel vernieuwd en uitgebreid. De 52 praktische en concreet uitgewerkte technieken dienen als inspiratiebron en bieden de mogelijkheid om het beste uit jouzelf én uit de kinderen te halen, zodat zij kunnen excelleren!

Teach ZML perspectief 400

Teach Like a Champion 3.0 – Het jonge kind

Geïnspireerd op het eerder verschenen succesvolle boek van Doug Lemov, is deze speciale uitgave voor het jonge kind geheel vernieuwd en uitgebreid. Het beschrijft 24 technieken die goed te koppelen zijn aan de principes van spelend leren, maar ook te gebruiken zijn bij ‘formele’ leermomenten.

Teach JK perspectief 400

Peuterstappen

In de winkelhoek, het huisje op het plein, tijdens het fruit eten: peuters leren de hele dag door. Door kansen te creëren en te grijpen, ondersteun je de peuters in hun ontwikkeling. Peuterstappen laat zien hoe je kinderen doelgericht de stappen laat nemen op weg naar groep 1. Boordevol voorbeelden en verschillende soorten oefeningen.

Peuterstappen cover 400x400

Breinsleutels Het jonge kind

Breinsleutels - Het jonge kind is een leuk doe- leer- en werkboek waarin pedagogisch medewerkers worden meegenomen in de werking van 'de bovenkamer' van jonge kinderen.

Breinsleutels Jonge kind Basis 400x400 0085 Laag 19

Bliksemstart VO/MBO

Een praktische handreiking voor beginnende docenten en docenten die nog beter willen worden en die een bliksemstart willen maken in het voortgezet onderwijs en het MBO.

Bliksemstart vo

Leidinggeven aan de vaksectie

Veranderingen razen door het onderwijs. Vaksecties staan onder druk. Aan jou als sectievoorzitter de taak om je collega's mee te nemen in onderwerpen als opbrengsten, toetsbeleid en differentiatie. Zoek je naar manieren om dit zo goed mogelijk te doen? Dan heb jij je boek gevonden.

LADV nieuw omslag

Verder winkelen

Denk je aan iets anders? Bezoek de webwinkel.  
Ik wil verder kijken
x