BB 745

Hoogbegaafdheid (po)

Excelleren mag! Na jaren van zorg voor de kinderen die aan de onderkant uitvallen, is er ook steeds meer aandacht voor meer- en hoogbegaafde leerlingen.

Deze meer- en hoogbegaafde leerlingen hebben vaak specifieke onderwijs- en ondersteuningsbehoeften. Heb je behoefte aan bovenschoolse voorzieningen voor hoogbegaafde leerlingen? De CED-Groep denkt graag met je mee. Vanzelfsprekend is dat altijd maatwerk. Ook kijken we samen naar mogelijkheden om het onderwijs aan hoogbegaafde leerlingen vorm te geven of te versterken.

ECHA gekwalificeerde opleiding

Zijn er veel hoogbegaafde leerlingen op jouw school en wil je hen blijven uitdagen? Een expert op het gebied van Hoogbegaafdheid biedt dan uitkomst. De ECHA-opleiding ken je wellicht al. Deze opleiding is doorontwikkeld tot een nieuwe, state-of-the-art opleiding op het gebied van hoogbegaafdheid: Radboud International Training on High Ability (RITHA). Deze RITHA-opleiding wordt door mede-opleiders Radboud Universiteit, De CED-Groep en Het ABC aangeboden in een verkorte, Nederlandstalige variant, genaamd RITHA Practitioner. In deze ECHA gekwalificeerde opleiding zijn wetenschappelijke inzichten vertaald naar praktische toepassingen voor in de klas en daarbuiten. Wie deze opleiding heeft gevolgd, is expert op het gebied van hoogbegaafdheid. Je hebt dan alles in huis om leerlingen met deze specifieke onderwijs- en ondersteuningsbehoeften te begeleiden. Lees meer.

Maatwerk
Het bepalen van beleid en visie met betrekking tot hoogbegaafdheid is altijd maatwerk. Wij denken hier graag over mee, bijvoorbeeld over:

  • compacten en verrijken
  • groepsdoorbroken werken in een plusklas of verrijkingsklas
  • specifieke materialen en les idee├źn voor hoogbegaafden, zoals a Different Day (aDD)
  • coaching van leerkrachten en specialisten hoogbegaafdheid
Logo in rondje

Meer weten?

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor hoogbegaafde leerlingen op jouw school? Neem contact op met Carla van Doornen.

x