BB 751

Uitgelicht: Bliksemstart

  • Wat zijn de belangrijkste dingen waar ik als startende leerkracht aandacht aan moet besteden?
  • Hoe hou ik op een ontspannen manier orde?
  • Hoe begeleid ik de startende leraren in mijn team op een goede manier?

Een goede start in het onderwijs

Goed lesgeven is een kunst, die ontstaat vanuit een passie voor het leren. Als je deze kunst verstaat, ben je al een heel eind. Veel startende leerkrachten, zij-instromers en herintreders ervaren de eerste periode voor de klas als pittig. Er komt zoveel tegelijk op je af en je zit met veel vragen en onzekerheden. Doe ik het wel goed? Kan ik het eigenlijk (nog) wel? Waarom luisteren mijn leerlingen soms heel geboeid en lukt het me op andere momenten juist niet om hun aandacht vast te houden?

Word een topleraar in 100 dagen

Ben je een startende leerkracht, zij-instromer of herintreder en wil je je snel competent voelen in de eerste periode dat je (weer) voor de klas staat? Speciaal voor jou ontwikkelde de CED-Groep Bliksemstart po. Er is ook een uitgave voor het vo/mbo. Dit is een pallet aan praktische technieken en werkwijzen die zijn gebaseerd op het onderzoek en de bevindingen van Paul Bambrick en het gedachtengoed van de ‘Uncommon Schools’. Misschien leuk om te weten: ook het succesvolle Teach Like a Champion is op de pijlers van Uncommon School gebaseerd. Bliksemstart zet je vlot en grondig op het goede spoor en helpt je om in korte tijd effectiever en met meer plezier les te geven.

Effectief klassenmanagement en activerende didactiek

In Bliksemstart staat effectief klassenmanagement en activerende didactiek centraal: beide zijn essentieel bij de eerste fase van je loopbaan. Je leert bijvoorbeeld hoe je routines aanleert bij leerlingen, hoe je een rustige en nette klas realiseert en hoe je zorgt voor interactie tussen leerlingen. Ook leren we je om te gaan met werkdruk.

Begeleiding van starters

Schoolleiders kunnen met behulp van onze expertise de startende leraren in hun team een echte 'bliksemstart' geven. Onze adviseurs staan klaar om starters te coachen en te begeleiden, zodat zij de kunst van het lesgeven gaan beheersen. Dit doen we aan de hand van een zelftest (beginsituatie klassenmanagement en didactiek), klassenbezoeken en een beproefde coachingsmethode, gebaseerd op 'Get Better Faster' van Paul Bambrick. Neem dan contact met ons op.

Vergroot je effectiviteit stap voor stap

Download gratis ons e-book Leerkrachtvaardigheden. Laat je inspireren door de ervaringen van collega-leerkrachten in het land, door tips en achtergronden en maak de zelftest.
Logo in rondje

Contact

Investeer in je leerkrachtvaardigheden met Bliksemstart. Neem contact op met Carla van Doornen!

x