TB 999 387 UITSNEDE

Uitgelicht: Bliksemstart

  • Wat zijn de belangrijkste dingen waar ik als startende leerkracht aandacht aan moet besteden?
  • Hoe hou ik op een ontspannen manier orde?
  • Waar vind ik de tijd om startende leraren goed te begeleiden?

Gun jezelf een goede start in het onderwijs
Goed lesgeven is een kunst, die ontstaat vanuit een passie voor het leren. Als je deze kunst verstaat, ben je al een heel eind. Veel startende docenten, zij-instromers en herintreders ervaren de eerste periode voor de klas als pittig. Er komt zoveel tegelijk op je af en je zit met veel vragen en onzekerheden. Doe ik het wel goed? Kan ik het eigenlijk (nog) wel? Waarom luisteren mijn leerlingen soms heel geboeid en lukt het me op andere momenten juist niet om hun aandacht vast te houden?

In 100 dagen een topdocent
Ben je een startende docent, zij-instromer of herintreder en wil je je snel competent voelen in de eerste periode dat je (weer) voor de klas staat? Dan is Bliksemstart precies wat je nodig hebt. Het boek Bliksemstart bevat een palet aan praktische technieken en werkwijzen. Deze zijn gebaseerd op het onderzoek en de bevindingen van Paul Bambrick en het gedachtengoed van de ‘Uncommon Schools’. Misschien leuk om te weten: ook het succesvolle Teach Like a Champion is op de pijlers van Uncommon School gebaseerd. Bliksemstart zet je vlot en grondig op het goede spoor en helpt je om in korte tijd effectiever en met meer plezier les te geven.

We ondersteunen jou en je collega’s met het maken van een bliksemstart. Bijvoorbeeld met training, coaching, lesbezoeken en intervisie. Hierin besteden we aandacht aan belangrijke facetten van het lesgeven: de start van de les, instructiemomenten, verwerkingsactiviteiten en afsluiting van de les.

BB 652 UITSNEDE

Contact

Wil je een bliksemstart in het onderwijs? Neem contact met ons op.

Direct contact