Header taakspelsite

Taakspel

  • Ben je te veel tijd kwijt aan het corrigeren van gedrag van kinderen?
  • Is het lastig om je groep aan het werk te krijgen en te houden?

Een prettig klassenklimaat
Een rustige klas en een fijne sfeer zijn onmisbaar voor het leren. Klassenregels zorgen ervoor dat leerlingen beter en taakgericht kunnen werken, en ze helpen bij het creëren van een prettige sfeer in je klas. Je kunt de regels zelf opstellen, maar je kunt het natuurlijk ook samen met de kinderen doen. Dat werkt heel goed, want door ze zelf te bedenken voelen ze zich medeverantwoordelijk voor het naleven ervan.

Verbeter de sfeer in je klas met Taakspel
Wil jij gericht werken aan de sfeer en werkhouding in jouw groep? Dan is Taakspel een aanrader. Taakspel is een bewerking van het succesvolle Amerikaanse programma ‘The Good Behaviour Game’. De CED-Groep maakte het geschikt voor het Nederlandse onderwijs. Leerlingen spelen Taakspel in teams tijdens de reguliere lessen of activiteiten, waardoor het je geen extra tijd kost. Tijdens het spel stimuleren de leerlingen elkaar om zich aan de regels te houden die met elkaar zijn afgesproken. In het spel zijn allerlei mechanismen ingebouwd die ervoor zorgen dat het écht werkt. Leerlingen worden rustiger en vertonen minder storend gedrag. Zij werken beter en taakgerichter, de sfeer in de klas verbetert merkbaar!

Bewezen effectief, ook als antipestprogramma
In Nederland en Vlaanderen zijn er inmiddels duizenden leerkrachten die het programma met succes gebruiken. Onafhankelijke studies tonen aan dat het programma effectief is. Het vermindert aandachtsproblemen, opstandig gedrag en antisociaal gedrag.

Ook is aangetoond dat Taakspel zorgt voor minder pesten. Omdat kinderen het spel in groepjes spelen, hoort iedereen erbij. Ook de kinderen die nogal eens storend gedrag laten zien. Niet voor niets heeft het NJi Taakspel erkend als antipestprogramma. Dat is geen geringe prestatie; slechts enkele programma’s kregen die erkenning!

Verbeter de sfeer in je klas

Duizenden leerkrachten gingen je voor
Meer over Taakspel
Logo in rondje

Wil je Taakspel spelen op jouw school?

Neem hiervoor contact op met Hanke Geurts.

x