BB 597

Over ons

De beste kansen voor ieder kind. Dat is wat stichting CED-Groep drijft. Samen met professionals in onderwijs, kinderopvang en gemeenten komen we al ruim een halve eeuw tot duurzame oplossingen voor actuele vraagstukken. Als non-profit organisatie ontwikkelen we inspirerende leermiddelen en geven we betekenisvolle professionalisering en effectieve begeleiding. We verbinden de kennis van professionals in het veld met onze brede expertise en innovatiekracht. Het resultaat? Hoge opbrengsten en duurzame impact op de ontwikkeling van kind en professional. Daar doen we het voor. Want leren is ons lief.

Werken bij de CED Groep

De beste kansen voor ieder kind. Dat is waar we ons met zo’n tweehonderd gedreven professionals voor inspannen. Is leren je lief? Dan kun je als onderwijsadviseur bij ons aan de slag. Bij de CED-Groep is veel expertise en ervaring aanwezig. Collega’s leren van en inspireren elkaar. Een flinke dosis ondernemerschap en flexibiliteit zijn belangrijk om bij ons te werken. Daar staat ook wat tegenover. Bijvoorbeeld mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen, uitwisseling van kennis en ervaring met collega’s, een vitaliteitsbudget, opname in pensioenfonds ABP, collectieve verzekeringen en marktconforme arbeidsvoorwaarden. Actuele vacatures:

Vacature Onderwijsadviseur gespecialiseerd onderwijs

24-32 uur per week | speciaal onderwijs in heel Nederland

Vacature onderwijsadviseur gespecialiseerd onderwijs

24-32 uur per week | speciaal onderwijs in heel Nederland

Het allermooiste aan deze baan? Dat je écht iets kunt betekenen voor het onderwijs. Je ideeën, je haarscherpe analyses, je passie voor kwalitatief onderwijs: je kunt het allemaal inzetten om het gespecialiseerd onderwijs naar een hoger niveau te tillen. Een bevlogen team ontvangt je met open armen. Gaat je onderwijshart nu sneller kloppen?

Dit vertellen je collega's

De onderwijsharten van Kitty de Bruin en Cindy Slegers gingen inderdaad sneller kloppen en zij stapten aan boord. Benieuwd hoe zij de overstap hebben ervaren en wat ze nu zeggen over deze baan? Lees hoe Kitty doorgroeide en waarom de CED-Groep hét bureau is voor Cindy.

‘Ik wilde niet meer voor de klas staan, maar wel veel invloed hebben op de kwaliteit van het onderwijs. En die heb ik nu.’

Kitty de Bruin, onderwijsadviseur gespecialiseerd onderwijs

Opgeleid en voorbereid op pad als onderwijs adviseur

Is de rol van onderwijsadviseur nieuw voor je? Dan is het belangrijk dat je goed voorbereid op pad gaat. Daarom trainen we je uitgebreid op onze adviesdiensten en loop je in het eerste jaar geregeld mee met je collega's. Natuurlijk leren zij ook van jou. Zodra je er klaar voor bent, help je zelfstandig onderwijsteams in het hele land met hun professionalisering. Ook als je het klappen van de zweep al kent, kun je een gedegen inwerkperiode verwachten.

Hoe ga jij het onderwijs verbeteren?

 • Je bent de sparringpartner voor onze klanten: schoolbesturen en schoolteams in het gespecialiseerd onderwijs.
 • Je gaat in gesprek over de vraag achter de vraag en durft deze ter discussie te stellen.
 • Vanuit die vraag en vanuit de verbinding met de klant maak je een offerte voor een passend verbeter- of ontwikkeltraject. Zo’n traject kan bestaan uit een bijeenkomst met de stuurgroep, een studiedag of klassenbezoek.
 • Je ontwikkelt nieuwe aanpakken, op basis van wetenschappelijke kennis.
 • Je schakelt tussen de rol van procesbegeleider, expert en ‘critical friend’.

‘Ik geef ook cursussen, in company of via het cursusbureau. Al die ontmoetingen zijn een feestje.’

Cindy Slegers, medior onderwijsadviseur gespecialiseerd onderwijs CED-Groep

Jouw creativiteit maakt het verschil

Je bruist vast van de ideeën, net als je collega's. We zijn er blij mee als je jouw creativiteit en vindingrijkheid durft in te zetten voor nét een andere aanpak.

Zo vrij ben je als onderwijs adviseur

In deze functie heb je de vrijheid om je baan in te richten naar jouw wensen. Er zijn veel kansen voor eigen initiatief. Zo komt jouw ondernemershart tot zijn recht. Je plant je eigen agenda, hebt wisselende werktijden en werkt soms ook ’s avonds.

Werk van betekenis

Je weet dat het beter kan. Bij de CED-Groep heb je de kans om kennis uit de wetenschap toepasbaar te maken voor de praktijk. Je werkt in het hart van het onderwijs en levert daar een betekenisvolle bijdrage aan.

Opleiden en ontwikkelen, het hele jaar door

Ons motto: als leren je lief is! Ook de uitbouw van jouw expertise faciliteren we actief. Door het jaar heen hebben we interne, themagerichte professionaliseringsdagen met externe sprekers. Je ontwikkelt snel verder doordat je klanten adviseert op basis van de nieuwste trends en omdat je samen met jouw collega’s nieuwe aanpakken ontwikkelt. Ook staat er een opleidingsbudget voor je klaar.

De CED-Groep voor kansengelijkheid

Wat is de CED-Groep voor werkgever? Het is een landelijk werkend onderwijsadviesbureau dat zich hard maakt voor gelijke kansen. We geven betekenisvolle professionalisering die direct toepasbaar is in de praktijk, en effectieve begeleiding aan onderwijsprofessionals. We ontwikkelen inspirerende leermiddelen en doen onderwijsgerelateerd onderzoek.

Flexibel werken vanuit huis en kantoor

Contact met klanten heb je online of live. Je vindt ons hoofdkantoor op een goed bereikbare locatie in Rotterdam. Uiteraard kun je ook vanuit huis werken en direct naar klanten in heel Nederland te reizen. Ben je onderweg? Dan kun je efficiënt gebruikmaken van je tijd. Bijvoorbeeld door belangrijke gesprekken te voeren of je kennis bij te spijkeren met inspirerende onderwijspodcasts. In de schoolweken inspireer en train je onderwijsprofessionals. Je verlof en opgebouwde compensatie-uren neem je in de schoolvakanties op.

Herken jij jezelf in het profiel van onderwijsadviseur?

 • Je hebt wo-werk- en -denkniveau, bij voorkeur richting onderwijswetenschappen of master SEN of vergelijkbaar.
 • Je bent gericht op marktkansen, waaruit je je opdrachten genereert. Je gaat met je netwerk in gesprek over relevante ontwikkelingen en peilt de behoeften.
 • Vakkennis en onderwijsontwikkelingen houd je actief bij.
 • Van vrijheid om je eigen agenda te plannen in afstemming met de klant word je blij.
 • Leren is je lief!

Heb je al ervaring als adviseur, trainer, of in een strategische rol of functie in het onderwijs? Heb je al eerder scholen en groepen onderwijsprofessionals begeleid? Dan vinden wij dat extra waardevol.

Zo belonen we jouw inzet

 • uitgebreid inwerkprogramma, waarin je ook meeloopt met collega’s
 • training op onze adviesdiensten
 • scholingsbudget
 • arbeidsvoorwaarden volgens cao AOJ
 • salaris bruto per maand op fulltime basis
  - medior adviseur van € 3.520 tot € 5.277
  - senior adviseur van € 3.959 tot € 5.936
 • doorgroeimogelijkheden
 • jaarcontract met de intentie om te verlengen
 • opname in het pensioenfonds ABP
 • bonus, na het eerste jaar
 • thuiswerkplekvergoeding
 • collectieve ziektekostenverzekering en arbeidsongeschiktheidsverzekering
 • reiskosten- en parkeervergoeding
 • laptop en telefoonvergoeding

Kriebelt het? Stel je vragen

Een nieuwe baan moet passen als een jas. Wil je eerst wat meer van gedachten wisselen voor je solliciteert? Daar maken we graag tijd voor. Wie wil je graag spreken?

 • Nadia Thijse, HR adviseur: 06 – 15 38 47 65
 • Hanke Geurts, unitmanager gespecialiseerd onderwijs: 06 – 38 24 26 35
 • Kitty de Bruin, onderwijsadviseur gespecialiseerd onderwijs: 06 – 39 45 20 01


Natuurlijk kun je je vraag ook schriftelijk stellen:

Zo kom je in aanmerking voor deze functie

Wat drijft jou? Wat wil je betekenen in het onderwijs? We zijn benieuwd. Mail je korte motivatie en cv naar sollicitatie@cedgroep.nl vóór 22 juni 2024.

Zo is het om te werken bij de CED-Groep
Lees de verhalen van medewerkers die ooit op het punt stonden waar jij nu misschien wel bent.

CED-Groep zoekt ook collega onderwijsadviseurs voor primair onderwijs, voortgezet onderwijs en kinderopvang.

Wij zoeken graag zelf onze collega’s. Bureaus hoeven dus geen contact op te nemen.


Trefwoorden: onderwijskundig adviseur, onderwijs adviseur, adviseur onderwijs, speciaal onderwijs, speciaal basisonderwijs

Direct contact
x