BB 597

Over ons

De beste kansen voor ieder kind. Dat is wat stichting CED-Groep drijft. Samen met professionals in onderwijs, kinderopvang en gemeenten komen we al ruim een halve eeuw tot duurzame oplossingen voor actuele vraagstukken. Als non-profit organisatie ontwikkelen we inspirerende leermiddelen en geven we betekenisvolle professionalisering en effectieve begeleiding. We verbinden de kennis van professionals in het veld met onze brede expertise en innovatiekracht. Het resultaat? Hoge opbrengsten en duurzame impact op de ontwikkeling van kind en professional. Daar doen we het voor. Want leren is ons lief.

Werken bij de CED Groep

De beste kansen voor ieder kind. Dat is waar we ons met zo’n tweehonderd gedreven professionals voor inspannen. Is leren je lief? Dan kun je als onderwijsadviseur bij ons aan de slag. Bij de CED-Groep is veel expertise en ervaring aanwezig. Collega’s leren van en inspireren elkaar. Een flinke dosis ondernemerschap en flexibiliteit zijn belangrijk om bij ons te werken. Daar staat ook wat tegenover. Bijvoorbeeld mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen, uitwisseling van kennis en ervaring met collega’s, een vitaliteitsbudget, opname in pensioenfonds ABP, collectieve verzekeringen en marktconforme arbeidsvoorwaarden. Actuele vacatures:

Vacature adviseur / opleider jonge kind

Jij vindt het belangrijk dat kinderen zich kunnen ontwikkelen. Je wilt hieraan bijdragen door de professionals op allerlei niveaus te ontwikkelen, van kinderopvang tot onderwijs. Als ontwikkelen en leren je lief is, kom dan werken bij de Stichting CED-Groep, het grootste, landelijk opererende, educatieve onderwijsadviesbureau. De CED-Groep groeit en daarom zijn we op zoek naar jou! Reageer op:

vacature adviseur/ opleider jonge kind

voor kinderopvang en onderbouw primair onderwijs

24 - 32 uur per week

“Mijn werk wordt er leuker van”, aldus een pedagogisch medewerker

Hier doe je het voor. Hier haal jij je voldoening uit als jij deze feedback krijgt als je een kindgerichte training hebt aangeboden aan een groep pedagogisch (beleids)medewerkers in de kinderopvang. Op deze manier krijgen zij thema’s aangereikt waarmee de ontwikkeling van kinderen wordt gestimuleerd. Thema’s die verbonden zijn met de leefwereld van het kind. Zo bied je langdurige opleidingsprogramma’s in de train-de-trainer vorm, Uk & Puk trainingen en diverse andere vroegschoolse educatie (VE)-programma’s.

Jouw werk als adviseur/ opleider

Je ondersteunt begeleidingstrajecten op het gebied van voorschoolse educatie voor uiteenlopende opdrachten in de kinderopvang en peuteropvang voor 0-4 jaar, de BSO en IKC’s. Logischerwijs ken je de wereld van de kinderopvang van binnen en van buiten, zodat je gesprekspartner en sparringpartner kunt zijn voor deze advies- en opleidingstrajecten. Ook verdiep je je in het primair onderwijs om daar adviestrajecten te kunnen uitvoeren.

Daarnaast ga je met jouw netwerk in gesprek over relevante ontwikkelingen in kinderopvang en het basisonderwijs en peil je hun behoeften. Acquisitie is een vast onderdeel van je functie. Kortom, je hebt een zeer afwisselende baan.

Over de CED-Groep en ons werk voor het Jonge Kind

De CED-Groep is een landelijk werkend onderwijsadviesbureau. We geven betekenisvolle professionalisering, die direct toepasbaar is in de praktijk, en effectieve begeleiding aan onderwijsprofessionals. We ontwikkelen inspirerende leermiddelen en doen onderwijsgerelateerd onderzoek. CED-Groep is de enige organisatie die meerdere erkende Voorschoolse Educatie (VE) programma’s biedt. Voor het door ons ontwikkelde VE programma Uk en Puk werken we samen met uitgever Zwijsen. Zowel ons opleidingsaanbod voor trainers als pedagogisch medewerkers in dit programma wordt veel gebruikt en hoog gewaardeerd. Als CED-Groep zijn wij er trots op dat onze klanten onze advisering waarderen en ons terugvragen. Wij blijven altijd oog houden voor wat het beste werkt om kinderen zich zo volwaardig mogelijk te laten ontwikkelen.

Jouw collega adviseurs van Unit Het Jonge Kind

De Unit Jonge Kind bestaat uit een enthousiast team dat bruist van de innovatieve ideeën. De 15 adviseurs van de unit jonge kind geven advies en training aan pedagogisch medewerkers, pedagogische beleidsmedewerkers en coaches, leerkrachten, schoolbesturen en gemeenten. Een greep uit de onderwerpen van training en advies: VE programma’s waaronder Uk en Puk, De Vreedzame Kinderopvang; opbrengstgericht werken; overgang groep 1,2,3; begrijpend luisteren en IKC ontwikkeling. Dit gedreven team is erop gericht om onderling hun expertise te delen en basisonderwijs en kinderopvang sterker te maken.

Wij vragen

 • Bij voorkeur een academische opleiding, bijvoorbeeld: master (Ortho)pedagogiek, Onderwijswetenschappen, Ontwikkelingspsychologie, of hbo Pedagogiek / PABO met aanvullende scholing of vergelijkbaar
 • Ervaring als trainer en adviseur in kinderopvang en primair onderwijs: een certificaat train-de-trainer Uk en Puk is een pré;
 • Kennis van diverse VE programma en ervaring in het geven van trainingen daarin
 • Expertise op pedagogisch en didactisch gebied, gericht op het jonge kind; kennis en ervaring met het VE programma Uk en Puk is gewenst
 • Gericht op marktkansen, acquisitie- en ontwikkelingsmogelijkheden
 • Reizen hoort bij de functie; wij werken landelijk en ook online. Ons hoofdkantoor is aan de Hoofdweg 70 in Rotterdam, en je kunt ook vanuit huis werken.
 • In het bezit van een rijbewijs en auto
 • Flexibiliteit: je hebt wisselende werktijden, je werkt soms ook ’s avonds

Wat kun je van ons verwachten

 • Je werkt in het hart van kinderopvang en het onderwijs en levert daar een betekenisvolle bijdrage aan. Je ontvangt veel waardering van onze klanten en je krijgt een baan met veel afwisseling.
 • De kans om kennis uit de wetenschap toepasbaar te maken voor de praktijk. Je werkt in het hart van het onderwijs en levert daar een betekenisvolle bijdrage aan.
 • Vrijheid om de baan in te richten naar jouw wensen. Je plant je eigen agenda en ziet kansen voor eigen initiatief, waar jouw ondernemershart tot zijn recht komt.
 • Voordat je je eigen klanten bedient, trainen we je uitgebreid op onze adviesdiensten. Je volgt diverse interne trainingen.
 • Ons motto: als leren je lief is! Door het jaar heen hebben we interne professionaliseringsdagen met een externe spreker op het thema. Je ontwikkelt jezelf snel verder doordat je klanten adviseert op basis van de nieuwste trends, omdat je samen met jouw collega’s nieuwe aanpakken ontwikkelt en omdat wij de verdere uitbouw van jouw expertise actief faciliteren.
 • Arbeidsvoorwaarden volgens de cao-AOJ;
 • Het salaris is afhankelijk van je advies- en onderwijservaring. Het salaris van een medior adviseur is tussen € 3.400 en € 5.070 bruto per maand op fulltime basis.

 • In eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor een jaar met de intentie te verlengen;
 • Na je eerste jaar ga je meedelen in de jaarlijkse CED-bonus;
 • 25 vakantiedagen. In de schoolweken adviseer je en train je professionals in het onderwijs en kinderopvang. Je neemt je verlof en extra gewerkte uren zoveel mogelijk op in de schoolvakanties;
 • Opname in pensioenfonds ABP;
 • Collectieve ziektekostenverzekering en arbeidsongeschiktheidsverzekering;
 • Reiskosten- en parkeervergoeding;
 • Laptop en telefoonvergoeding.

Meer informatie over de vacature

Je kunt hiervoor contact opnemen met Carla van Doornen, Unitmanager, telnr 06-13252548 of met Nadia Thijse, HR adviseur, tel 06-15384765.

Solliciteren als onderwijsadviseur

Wij kijken uit naar je sollicitatie en CV. We ontvangen ze graag voor 12 februari 2023 in de mailbox van sollicitatie@cedgroep.nl

CED-Groep zoekt ook collega onderwijsadviseurs voor primair onderwijs, speciaal onderwijs, voortgezet onderwijs, mbo en bij gemeente.

Wij zoeken graag zelf onze collega’s. Bureaus hoeven dus geen contact op te nemen.

Trefwoorden: adviseur, Rotterdam, Den Haag, Breda, Utrecht, peuter, ontwikkeling, jonge kind, 0-7 jaar, basisonderwijs, onderwijskunde, orthopedagogiek, pedagogiek, voorschoolse, vroegschoolse, educatie, VVE


Direct contact
x