BB 597

Over ons

De beste kansen voor ieder kind. Dat is wat stichting CED-Groep drijft. Samen met professionals in onderwijs, kinderopvang en gemeenten komen we al ruim een halve eeuw tot duurzame oplossingen voor actuele vraagstukken. Als non-profit organisatie ontwikkelen we inspirerende leermiddelen en geven we betekenisvolle professionalisering en effectieve begeleiding. We verbinden de kennis van professionals in het veld met onze brede expertise en innovatiekracht. Het resultaat? Hoge opbrengsten en duurzame impact op de ontwikkeling van kind en professional. Daar doen we het voor. Want leren is ons lief.

Werken bij de CED Groep

De beste kansen voor ieder kind. Dat is waar we ons met zo’n tweehonderd gedreven professionals voor inspannen. Is leren je lief? Dan kun je als onderwijsadviseur bij ons aan de slag. Bij de CED-Groep is veel expertise en ervaring aanwezig. Collega’s leren van en inspireren elkaar. Een flinke dosis ondernemerschap en flexibiliteit zijn belangrijk om bij ons te werken. Daar staat ook wat tegenover. Bijvoorbeeld mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen, uitwisseling van kennis en ervaring met collega’s, een vitaliteitsbudget, opname in pensioenfonds ABP, collectieve verzekeringen en marktconforme arbeidsvoorwaarden. Actuele vacatures:

Vacature onderwijsadviseur primair onderwijs

24 - 32 uur per week

Je wilt iets betekenen voor het onderwijs, maar niet meer vanuit de klas of de school. Je wilt vernieuwen. Verbeteren. Veranderen. Als adviseur kun je dit allemaal doen. Je traint, coacht en begeleidt schoolteams door het hele land. Je krijgt er ook nog eens vrijheid, autonomie en bijna 200 bevlogen collega's bij. Net als jij zetten ze zich met hart en ziel in voor gelijke kansen voor ieder kind.

Benieuwd naar de ervaring van misschien wel je toekomstige collega?

Lees het verhaal van adviseur Bart van den Elzen

'Elke dag werk ik aan versterking van het onderwijs. Deze baan geeft mij de energie en variatie die ik zo belangrijk vind.'

Bart van den Elzen, innovatie- en organisatieadviseur primair onderwijs

Opgeleid en voorbereid op pad

Of je nu al ervaring hebt als adviseur of niet: je gaat goed opgeleid en voorbereid op pad. Je leert onze producten van binnen en van buiten kennen en loopt in het eerste jaar geregeld mee met je collega's. Zo kun je ontdekken wat het beste bij jou past. Zodra je er klaar voor bent, help je zelfstandig onderwijsteams in het hele land met hun professionalisering. Loop je ergens tegenaan? Dan is er altijd wel een collega om samen mee te sparren.

Variatie: elke dag is anders

Een veelgestelde vraag: wat ga ik precies doen als adviseur? In ieder geval elke dag iets anders. Je adviseert scholen. Je denkt mee op het gebied van didactiek en pedagogiek, bijvoorbeeld over het gebruik van lesmodellen, Teach Like a Champion of Vreedzaam. Je traint en coacht leerkrachten en schoolteams in verandering van hun didactisch handelen. Je bent gesprekspartner voor directies, besturen en samenwerkingsverbanden in het primair onderwijs. Acquisitie is een vast onderdeel van je functie. Je gaat met jouw netwerk in gesprek over relevante ontwikkelingen in het onderwijs en peilt de behoeften.

Je collega’s van unit primair onderwijs

Als onderwijsadviseur werk je meestal solistisch, maar je kunt altijd terugvallen op je team van betrokken collega’s. Je ontmoet ze online en live op overlegmomenten, op professionaliseringsdagen op ons kantoor in Rotterdam en tijdens leuke uitjes. Je wordt een waardevol onderdeel van een gezellig team van 30 deskundige collega-adviseurs, dat erop gericht is om onderling kennis te delen.

Flexibel werken vanuit huis en kantoor

Je vindt ons hoofdkantoor aan de Hoofdweg 70 in Rotterdam. Hier ontmoet je je collega's en bereid je trainingen voor. Het kantoor is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en eigen vervoer (gratis parkeren). Uiteraard kun je ook vanuit huis werken en rechtstreeks naar onze klanten in heel Nederland reizen. Het contact met klanten is zowel live als online.

Jouw talent

 • Academisch werk- en denkniveau, bijvoorbeeld opleiding onderwijswetenschappen of door een combinatie van werkervaring en aanvullende scholing.
 • Enkele jaren ervaring als leidinggevende, intern begeleider of coördinator in het primair onderwijs, bij voorkeur in de stedelijke context.
 • Expertise op het gebied van didactiek en pedagogiek. Je houdt deze vakkennis actief bij. Je bent op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.
 • Je bent gericht op marktkansen en genereert daaruit je eigen opdrachten. Je ziet acquisitie- en ontwikkelingsmogelijkheden.

Zo belonen we jouw inzet

Hier ligt jouw kans om kennis uit de wetenschap toepasbaar te maken voor de praktijk. Je werkt in het hart van het onderwijs en levert daar een betekenisvolle bijdrage aan. Daarnaast bieden we:

 • Vrijheid om de baan in te richten naar jouw wensen.
 • Flexibele werktijden. Je plant je eigen agenda en hebt wisselende werktijden. Soms werk je ’s avonds.
 • Veel aandacht voor professionalisering en ontwikkeling, onder andere op onze interne professionaliseringsdagen.
 • Vijf weken vakantie. In de schoolweken adviseer je en train je professionals in het onderwijs. Je neemt je verlof en extra gewerkte uren zoveel mogelijk op in de schoolvakanties.
 • Je salaris is afhankelijk van je onderwijs- en advieservaring. Het salaris van een medior adviseur is van € 3.400 tot € 5.074 bpm op fulltime basis.
 • Arbeidsvoorwaarden volgens de cao-AOJ
 • Opname in pensioenfonds ABP
 • Je contracturen zijn wat ons betreft minimaal gemiddeld 24 uur en maximaal 32 uur. Voor hoeveel uur je een contract wilt, dat is aan jou.
 • In eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor een jaar met de intentie te verlengen.
 • Collectieve ziektekostenverzekering en arbeidsongeschiktheidsverzekering
 • Reiskosten- en parkeervergoeding
 • Laptop en telefoonvergoeding

Enthousiast? Stel je vragen

Borrelen er naast enthousiasme ook nog vragen op? Daar maken we graag tijd voor. Wie wil je graag spreken?

Natuurlijk kun je je vraag ook schriftelijk stellen:

Solliciteren als adviseur in het primair onderwijs

Wat wil je betekenen voor het onderwijs? Laat het ons weten. Mail voor 9 oktober 2023 je korte motivatie en cv naar sollicitatie@cedgroep.nl.

Zo is het om te werken bij de CED-Groep
Lees de verhalen van medewerkers die ooit op het punt stonden waar jij nu misschien wel bent.

We zoeken ook onderwijsadviseurs voor het gespecialiseerd onderwijs, voortgezet onderwijs, mbo, kinderopvang en voor gemeentebeleid.

Wij zoeken graag zelf onze collega’s. Bureaus hoeven dus geen contact op te nemen.

Direct contact
x