BB 597

Over ons

De beste kansen voor ieder kind. Dat is wat stichting CED-Groep drijft. Samen met professionals in onderwijs, kinderopvang en gemeenten komen we al ruim een halve eeuw tot duurzame oplossingen voor actuele vraagstukken. Als non-profit organisatie ontwikkelen we inspirerende leermiddelen en geven we betekenisvolle professionalisering en effectieve begeleiding. We verbinden de kennis van professionals in het veld met onze brede expertise en innovatiekracht. Het resultaat? Hoge opbrengsten en duurzame impact op de ontwikkeling van kind en professional. Daar doen we het voor. Want leren is ons lief.

Werken bij de CED Groep

De beste kansen voor ieder kind. Dat is waar we ons met zo’n tweehonderd gedreven professionals voor inspannen. Is leren je lief? Dan kun je als onderwijsadviseur bij ons aan de slag. Bij de CED-Groep is veel expertise en ervaring aanwezig. Collega’s leren van en inspireren elkaar. Een flinke dosis ondernemerschap en flexibiliteit zijn belangrijk om bij ons te werken. Daar staat ook wat tegenover. Bijvoorbeeld mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen, uitwisseling van kennis en ervaring met collega’s, een vitaliteitsbudget, opname in pensioenfonds ABP, collectieve verzekeringen en marktconforme arbeidsvoorwaarden. Actuele vacatures:

Vacature Onderwijsadviseur voortgezet onderwijs

24 - 32 uur per week

Wil je iets voor leerlingen blijven betekenen, maar wel van de directe werkvloer af? Als onderwijsadviseur werk je altijd aan de kwaliteit van het onderwijs. Je bepaalt daarbij je eigen agenda en werkt met beproefde producten. Vanuit jouw expertise adviseer en train je schooldirecties, vaksecties, teamleiders en docenten in heel Nederland. Ben je benieuwd hoe dat er in de praktijk uitziet? Lees de ervaring van Rob Glandorf, nadat zijn vrouw de vacature onder zijn neus schoof.

‘Ik zie geen leerlingen, maar bereik er des te meer. Het werk is mooi. Het is veelzijdig. Het is wat ik ervan had gehoopt.’

Rob Glandorf, senior onderwijsadviseur vo/mbo

Opgeleid en voorbereid op pad
Heeft het onderwijs geen geheimen meer voor jou, maar heb je nog geen ervaring als adviseur? Dan is het belangrijk dat je goed voorbereid op pad gaat. Daarom trainen we je uitgebreid op onze adviesdiensten en loop je in het eerste jaar geregeld mee met je collega's. Natuurlijk leren zij ook van jou. Zodra je er klaar voor bent, help je zelfstandig onderwijsteams in het hele land met hun professionalisering. Ook als je al weet hoe het eraan toegaat, kun je een gedegen inwerkperiode verwachten.

Hoe ga jij het onderwijs verbeteren?

 • Je bent volwaardig gesprekspartner voor directies, teamleiders en docenten. Daarom ben je goed op de hoogte van relevante ontwikkelingen in het veld.
 • Je traint, coacht en begeleidt schoolteams op het gebied van pedagogische en didactische vaardigheden, in groepsverband of in de klas.
 • Je adviseert over de invoering van een taal/leesbeleid of rekenbeleid en traint op gedrag in de klas, klassenmanagement of mentorvaardigheden.
 • Je versterkt vaksecties in het opbrengstgericht werken.

Kortom: een baan met veel afwisseling en uitdaging.

Schakelen tussen rollen
Jij schakelt in het traject gemakkelijk tussen de rol van procesbegeleider, expert of sparringpartner. Met jouw creativiteit en vindingrijkheid durf je te kiezen voor net een andere aanpak. Je houdt van samenwerken, maar je vindt het ook prettig om zelfstandig, solistisch aan het werk te zijn.

Dit wordt jouw team
De unit vo & mbo bestaat uit een hecht, ondernemend en daadkrachtig team dat sterk is in de uitvoering van complexe onderwijstrajecten, praktische trainingen en coaching voor docenten. Dit gedreven team is altijd bereid om onderling expertise te delen. De sfeer is ongedwongen, collega’s hebben onderling regelmatig contact. Ze vinden elkaar op vakinhoudelijk gebied. Er is ruimte voor serieuze reflectie, maar ook voor humor. En: bij de vergaderingen heeft er altijd wel iemand iets lekkers bij zich.

Wat doet de CED-Groep?
Wij zijn een landelijk werkend onderwijsadviesbureau. Onze missie: gelijke kansen voor ieder kind. We geven daarvoor betekenisvolle professionalisering, die direct toepasbaar is in de praktijk, en effectieve begeleiding aan onderwijsprofessionals. We ontwikkelen inspirerende leermiddelen en doen onderwijsgerelateerd onderzoek.

Jouw thuisbasis
Ons hoofdkantoor aan de Hoofdweg 70 in Rotterdam is goed bereikbaar met openbaar vervoer en eigen vervoer (gratis parkeren). Uiteraard kun je ook vanuit huis werken. Onze klanten zitten in heel Nederland. Contact met klanten heb je online of live. Reizen hoort dus bij de functie. Ben je onderweg? Dan doe je nog even dat belletje of je houdt je kennis up to date met een leerzame onderwijspodcast.

Wat breng je mee?

 • Academische werk- en denkniveau, bijvoorbeeld master Onderwijswetenschappen of door een combinatie van werkervaring en aanvullende scholing.
 • Bij voorkeur 3 tot 5 jaar ervaring in het onderwijs als leidinggevende, sectievoorzitter, projectleider of als onderwijsadviseur
 • Je bent didactisch goed onderlegd
 • Advies- en of trainersvaardigheden is een pré
 • Je benadert onze klanten op proactieve wijze en reageert snel op hun vragen. Met jouw commerciële blik zie je en verzilver je acquisitie- en ontwikkelingsmogelijkheden voor het team.
 • Je bent een collega die het beste uit zichzelf en anderen kan halen en voortdurend op zoek is naar verbetering van het eigen werk in samenwerking met collega’s

Zo belonen we jouw inzet

 • De kans om kennis uit de wetenschap toepasbaar te maken voor de praktijk. Je werkt in het hart van het onderwijs en levert daar een betekenisvolle bijdrage aan.
 • Vrijheid om de baan in te richten naar jouw wensen. Kansen voor eigen initiatief, waar jouw ondernemershart tot zijn recht komt.
 • Voordat je je eigen klanten bedient, trainen we je uitgebreid op onze adviesdiensten. Je volgt interne trainingen.
 • Je hebt de vrijheid om je eigen agenda te plannen. Je hebt wisselende werktijden. Soms werk je 's avonds.
 • Ons motto: als leren je lief is! Door het jaar heen hebben we interne professionaliseringsdagen met een externe spreker op het thema. Je ontwikkelt jezelf snel verder doordat je klanten adviseert op basis van de nieuwste trends, omdat je samen met jouw collega’s nieuwe aanpakken ontwikkelt en omdat wij de verdere uitbouw van jouw expertise actief faciliteren.
 • Arbeidsvoorwaarden volgens de cao-AOJ
 • Het salaris is afhankelijk van je advies- en onderwijservaring. Het salaris van een medior adviseur is tussen € 3.520 en € 5.277 bruto per maand op fulltime basis.
 • In eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor een jaar met de intentie te verlengen
 • Na je eerste jaar ga je meedelen in de jaarlijkse CED-bonus
 • 25 vakantiedagen. In de schoolweken adviseer je en train je professionals in het onderwijs en kinderopvang. Je neemt je verlof en extra gewerkte uren zoveel mogelijk op in de schoolvakanties.
 • Opname in pensioenfonds ABP
 • Collectieve ziektekostenverzekering en arbeidsongeschiktheidsverzekering
 • Reiskosten- en parkeervergoeding
 • Laptop en telefoonvergoeding
Geïnteresseerd? Stel je vragen

Een nieuwe baan kan een hele stap zijn. Wil je eerst wat meer van gedachten wisselen voor je solliciteert? Dat begrijpen we en daar maken we graag tijd voor. Wie wil je graag spreken?

 • Nadia Thijse, HR-adviseur: tel 06-15384765
 • Karin Snoodijk, unitmanager voortgezet onderwijs en mbo: 06-22052444 / k.snoodijk@cedgroep.nl

Zo kom je in aanmerking
Wij kijken uit naar je motivatie en cv in de mailbox van sollicitatie@cedgroep.nl.

Reageren kan tot 22 juni 2024.

Zo is het om te werken bij de CED-Groep
Lees de verhalen van medewerkers die ooit op het punt stonden waar jij nu misschien wel bent.

CED-Groep groeit en zoekt ook collega onderwijsadviseurs voor primair onderwijs, speciaal onderwijs en kinderopvang.

Wij zoeken graag zelf onze collega’s. Bureaus hoeven dus geen contact op te nemen.

Direct contact
x