sluit

Stuur door

NB: De ingevoerde informatie wordt NIET door ons bewaard voor commerciële doeleinden, maar uitsluitend gebruikt voor het versturen van dit mailtje.

Piramide

Piramide helpt de leidster en leerkracht om jonge kinderen goed te begeleiden. Met Piramide stimuleert u jonge kinderen op een speelse manier in hun ontwikkeling. Door een slimme combinatie van activiteiten krijgen ze in een veilige omgeving grip op de wereld. Piramide is een veelgebruikt totaalprogramma voor kinderdagverblijven, peuterspeelzalen, de groepen 1, 2 en 3 en gastouderopvang.

Voor wie is Piramide?

Het VVE-programma Piramide wordt op veel peuterspeelzalen en basisscholen in de groepen 1, 2 en 3 gebruikt. Daarnaast maken ook steeds meer medewerkers van kinderdagverblijven en gastouders gebruik van de materialen die speciaal voor deze doelgroep ontwikkeld zijn. Het spel is de basis, daarnaast onderneemt u activiteiten met de hele groep of in kleine groepjes. Kinderen met extra behoeften krijgen ondersteuning van de tutor, een extra pedagogisch medewerker of leerkracht. U kunt de uitgewerkte activiteiten van Piramide direct in de groep toepassen.

Spel is de basis
U kunt de uitgewerkte activiteiten van Piramide direct in de groep toepassen. Het spel is de basis, daarnaast onderneemt u activiteiten met de hele groep of in kleine groepjes. Kinderen met extra behoeften krijgen ondersteuning van de tutor, een extra pedagogisch medewerker of leerkracht. 

Piramidetraining
De CED-Groep ontwikkelde een trainingsconcept waarin u leert werken op de Piramide-manier. Hierbij komt onder andere aan bod: oriënteren, demonstreren, verbreden en verdiepen en het inrichten van een rijke leeromgeving. 

Doorgaande lijn
Adviseurs van de CED-Groep trainen ook scholen bij de doorgaande lijn van Piramide naar de groepen 3 en 4.

PIVA
Vanaf 2019 wordt bij alle Piramidetrainingen de nieuwe zelfevaluatielijst, de PIVA, gebruikt. De landelijke kosten hiervoor bedragen € 95,- p.p. inclusief het Piramidecertificaat.

Meer informatie?
Neem dan contact op met Ester van den Boog, e.vandenboog@cedgroep.nl

Grote organisaties raden we aan om stafmedewerkers te trainen tot pedagogisch coach kov. De opleiding bestaat uit 6 dagen.

Gerelateerde links

Direct contact

Ester van den Boog

  • CED-Groep
  • Postbus 8639
  • 3009 AP
  • Rotterdam
  • tel: 010 4071 599