LANDJE DOCENTEN 148

Subsidie om de basisvaardigheden aan te pakken: grijp je kans

Basisscholen en scholen voor voortgezet onderwijs kunnen van 10 april tot en met 26 april 2024 de subsidie Verbetering Basisvaardigheden 2024 aanvragen.

Het is helaas waar dat te veel leerlingen het funderend onderwijs verlaten zonder goede beheersing van de basisvaardigheden, zoals taal, rekenen en burgerschap. Dit ondanks alle inspanningen en gepassioneerde inzet van professionals in de school. OCW wil hier actie op ondernemen.

Subsidie Basisvaardigheden

Basisscholen en scholen voor voortgezet onderwijs kunnen vanaf 10 april 2024 de subsidie Verbetering basisvaardigheden 2024 aanvragen.

Er zijn twee aanvraagrondes voor prioriteitsscholen

  • Scholen die op 1 maart 2024 van de Inspectie van het Onderwijs het oordeel ‘zeer zwak’ of ‘onvoldoende’ hebben gekregen, kunnen subsidie aanvragen van 10 april tot en met 26 april 2024.
  • Scholen die op 1 september 2024 het inspectie-oordeel ‘zeer zwak’ of ‘onvoldoende’ krijgen, kunnen subsidie aanvragen van 2 tot en met 13 september 2024.

Subsidie overige scholen

In 2024 is er één aanvraagronde voor overige scholen, van 10 tot en met 26 april 2024.

Meer informatie over het aanvragen van de subsidie


Wat kan de CED-Groep voor je betekenen?

Om zo goed mogelijk te profiteren van de mogelijkheden die deze subsidie biedt, hebben we overzichtelijk op een rij gezet wat we jou allemaal kunnen bieden.

Neem snel een kijkje:
Menukaart subsidie primair onderwijs
Menukaart subsidie gespecialiseerd onderwijs
Menukaart subsidie voortgezet onderwijs

Als je je keuze hebt gemaakt, ben je er natuurlijk nog niet. Wij helpen je om te beginnen graag bij het aanvragen van de subsidie, het maken van het plan en de verantwoording. En natuurlijk zijn we er voor je als je aan de slag gaat op je school, met hands-on expertise, grote kennis van de praktijk en ‘evidence-based’ aanpakken.

Alvast wat praktische informatie


Voor wie
Besturen van de volgende scholen kunnen subsidie aanvragen:

  1. het basisonderwijs en primair onderwijs BES
  2. het speciaal basisonderwijs
  3. het speciaal onderwijs en het voortgezet speciaal onderwijs
  4. het voortgezet onderwijs
  5. het praktijkonderwijs

Meer weten?

Wil je meer informatie, bijvoorbeeld over onze mogelijkheden voor maatwerk, of wil je vrijblijvend een oriënterend gesprek? Neem contact op met:

Carla van Doornen, manager po, c.vandoornen@cedgroep.nl
Hanke Geurts, manager so/vso, h.geurts@cedgroep.nl
Karin Snoodijk, manager vo/mbo, k.snoodijk@cedgroep.nl

Over CED-Groep

Wij zijn lid van branchevereniging Onderwijs Ontwikkeling Nederland (OON). We voldoen daarmee aan strenge kwaliteitseisen, onder andere op het gebied van ‘evidence-based’ werken. Medio oktober 2022 hebben wij het CEDEO-keurmerk ontvangen. Verder volgen wij de WAOJ. Op basis van deze criteria voldoen wij aan de subsidie-eisen en kunnen we je binnen de subsidievoorwaarden begeleiden.

Lees meer over ons

x