IKCA dreumes 008

Een vve-programma kiezen

Er zijn verschillende vve-programma’s. Deze richten zich vooral op taalontwikkeling maar besteden ook aandacht aan de andere ontwikkelingsgebieden. Welk programma het beste bij jouw organisatie past, is afhankelijk van jullie visie, wensen en behoeften. Samen met ons maak je de beste keuze voor jouw kinderen.

Alvast een aantal overwegingen om je op weg te helpen.

  • Welke programma past bij de visie van jouw organisatie? Wat vinden jullie een prettige manier om met jonge kinderen te werken? Kies een programma dat daar goed op aansluit.
  • Hoe ziet de populatie van jouw organisatie eruit? Zijn er specifieke ontwikkelingsgebieden die extra aandacht vragen? De meeste programma’s richten zich vooral op taalachterstanden, maar er zijn ook programma’s waar de andere ontwikkelingsgebieden veel aandacht krijgen.
  • Zijn er bepaalde materialen waar je graag mee werkt?
  • Hoe gebruiksvriendelijk is het programma? En welke eisen worden er bijvoorbeeld gesteld aan de (computer)vaardigheden van de mensen die ermee moeten werken?
  • Streef je naar een doorgaande lijn met de basisschool? Kies dan een programma dat daarbij aansluit.
  • Sluit het programma aan op andere systemen, zoals ParnasSys?

Een greep uit de vve-programma's die onze gecertificeerde adviseurs kunnen helpen invoeren:

Wij denken graag met je mee!
Wij hebben ervaring met een groot aantal vve-programma’s en kunnen daarom gedegen advies geven over welk programma het beste bij jouw organisatie past. Bovendien zijn we op de hoogte van actuele wet- en regelgeving en nieuwe wetenschappelijke inzichten. Daar passen we onze vve-programma’s op aan.

In een adviestraject bespreken we samen jullie wensen en behoeften. Aan de hand daarvan stellen we een aantal methodes voor.

Logo in rondje

Meer weten

Wil je weten welk vve-programma bij jouw organisatie past? Neem contact met ons op.

x