TB 999 387 UITSNEDE

Bliksemstart vo/mbo

  • Wat zijn de belangrijkste dingen waar ik als startende docent aandacht aan moet besteden?
  • Hoe hou ik op een ontspannen manier orde?
  • Hoe begeleid ik de startende leraren in mijn team op een goede manier?

Gun jezelf een goede start in het onderwijs

Goed lesgeven is een kunst, die ontstaat vanuit een passie voor het leren. Als je deze kunst verstaat, ben je al een heel eind. Veel startende docenten, zij-instromers en herintreders ervaren de eerste periode voor de klas als pittig. Er komt zoveel tegelijk op je af en je zit met veel vragen en onzekerheden. Doe ik het wel goed? Kan ik het eigenlijk (nog) wel? Waarom luisteren mijn leerlingen soms heel geboeid en lukt het me op andere momenten juist niet om hun aandacht vast te houden?

In 100 dagen een topdocent

Ben je een startende docent, zij-instromer of herintreder en wil je je snel competent voelen in de eerste periode dat je (weer) voor de klas staat? Dan is Bliksemstart precies wat je nodig hebt. Speciaal voor jou ontwikkelde de CED-Groep Bliksemstart vo/mbo. Er is ook een uitgave voor het primair onderwijs.
Het boek Bliksemstart bevat een palet aan praktische technieken en werkwijzen die zijn gebaseerd op het onderzoek en de bevindingen van Paul Bambrick en het gedachtengoed van de ‘Uncommon Schools’. Misschien leuk om te weten: ook het succesvolle Teach Like a Champion is op de pijlers van Uncommon School gebaseerd. Bliksemstart zet je vlot en grondig op het goede spoor en helpt je om in korte tijd effectiever en met meer plezier les te geven.

We ondersteunen jou en je collega’s met het maken van een bliksemstart. Bijvoorbeeld met training, coaching, lesbezoeken en intervisie. Hierin besteden we aandacht aan belangrijke facetten van het lesgeven: de start van de les, instructiemomenten, verwerkingsactiviteiten en afsluiting van de les.

Effectief klassenmanagement en activerende didactiek

In Bliksemstart staat effectief klassenmanagement en activerende didactiek centraal: beide zijn essentieel bij de eerste fase van je loopbaan. Je leert bijvoorbeeld hoe je routines aanleert bij leerlingen, hoe je een rustige en nette klas realiseert en hoe je zorgt voor interactie tussen leerlingen. Ook leren we je om te gaan met werkdruk.

Begeleiding van starters

Schooldirectie kunnen met behulp van onze expertise de startende docenten in hun team een echte 'bliksemstart' geven. Onze adviseurs staan klaar om starters te coachen en te begeleiden, zodat zij de kunst van het lesgeven gaan beheersen. Dit doen we aan de hand van een zelftest (beginsituatie klassenmanagement en didactiek), klassenbezoeken en een beproefde coachingsmethode, gebaseerd op 'Get Better Faster' van Paul Bambrick.

Interesse in Bliksemstart vo/mbo?

De eerste periode van je loopbaan als docent kan een behoorlijke worsteling zijn. Bliksemstart helpt je om in korte tijd beter en met meer plezier les te geven. Met Bliksemstart werk je gericht aan je eigen ontwikkelpunten. In kleine stapjes versterk je je klassenmanagement en didactische vaardigheden. Hiermee zet je je nieuwe docenten en zij-instromers nog sneller grondig op de rails. Neem vast een inkijkje.

Logo in rondje

Contact

Wil je een bliksemstart in het onderwijs? Neem contact op met Karin Snoodijk.

x