BB 689

Nieuw deelnemersdomein voor Vreedzaam

In de zomervakantie, op 1 augustus, hebben wij een gloednieuwe website en een nieuw, overzichtelijk deelnemersdomein voor de Vreedzaam lesmaterialen gelanceerd.

Nieuwe website en deelnemersdomein

Waarom een nieuw domein?

Als leerkracht heb je heel wat ballen in de lucht te houden. Dan is het belangrijk dat je lessen en informatie gemakkelijk en snel kunt vinden. Het nieuwe domein is daarom toegankelijker en de content van zowel ‘In de klas’ als ‘In de school’ is duidelijker gerangschikt. Zo staan de filmpjes bijvoorbeeld niet meer apart, maar bij de lessen. Dit alles maakt het voor leerkrachten nog makkelijker om de lessen van Vreedzaam op een efficiënte manier te geven.

Wat gaat er wijzigen voor jou als deelnemer?

  • De huidige website wordt vervangen door een besloten website waar alleen klanten toegang tot hebben en waar alles van het programma Vreedzaam staat én een openbare website waar geïnteresseerden informatie kunnen vinden over Vreedzaam.
  • Het nieuwe deelnemersdomein is te bereiken via Basispoort. (Maakt je school geen gebruik van Basispoort ? Dan informeren we de beheerder binnen jouw school over een alternatieve inlogmethode.)
  • Na het inloggen vind je op de hoofdpagina direct een menu met de toegangsknoppen voor alle Groepen/Blokken onder elkaar (optioneel kun je de groep(en) die je niet gebruikt verbergen).
  • De content is logischer geordend.
  • Het domein Nieuwkomers is geïntegreerd in het domein PO.
  • De inhoud van de Presenter-lessen zijn overgezet naar PDF-bestanden. Deze zijn direct te openen vanuit de Vreedzaam-site waardoor er geen gebruik meer gemaakt wordt van de presenter-website.
  • Een helpdesk waar je terecht kunt voor het stellen van vragen

Per wanneer?

Tot einde van dit schooljaar kun je gewoon gebruik blijven maken van de huidige website en het Deelnemersdomein. Vanaf begin augustus zijn de nieuwe website en Deelnemersdomein beschikbaar.

In de tweede week van augustus zullen we de Vreedzaam beheerder binnen jouw school via e-mail hiervan op de hoogte stellen, en informeren. Op deze pagina vind je meer informatie over het inloggen in het deelnemersdomein

Nieuwe naam

Wellicht heb je inmiddels al gehoord dat we de Vreedzame School hebben hernoemd naar ‘Vreedzaam’ . Vreedzaam gaat namelijk veel verder dan de school. Het gaat ook om vreedzame kinderopvang en bso bijvoorbeeld. Je vindt het logo met de nieuwe naam in de beeldbank op het deelnemersdomein.

Daarnaast blijft de Vreedzame wijk een belangrijke partner voor ons en zij blijven onveranderd in naam en in website.

Vreedzaam materiaal bestellen voor het nieuwe schooljaar?

Dat kan nu heel makkelijk. In de gloednieuwe webshop vind je vlaggen, banners, gevelplaten en posters. Wil je het logo van je organisatie toevoegen? Ook dat kan. Zo prijkt er straks bijvoorbeeld een poster met jullie eigen grondwet én logo op de muur van de klas.

Hang de vlag maar uit! Dat er maar een Vreedzame wind mag waaien.

  1. Vreedzaam promotiemateriaal
  2. Overig Vreedzaam materiaal

Hartelijke groet,

Team Vreedzaam

Vreedzaam logo
x